Alifie cu pedicuta, musetel si napraznica

31,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:Unguent cu pedicuta, musetel si napraznic

Indicatii: afectiuni reumatice, hemoroizi, ulcer varicos, furunculoze,  dermatia de scutec a sugarilor, eczeme, acnee, etc. dermatite de etiologii diverse, eczeme, cosmetica fetei (acnee), furunculoze, ulceratii, ulcer varicos,etc., hemoroizi, afectiuni reumatice, discopatii, etc.

Compozitie: extract din plante, ulei si ceara din capacele.

Mod de utilizare: Se poate aplica in strat subtire dupa nevoie de 2-3 ori pe zi si in cazul masajelor usoare.

Mod de prezentare: 100 ml.

Stiati ca:Napraznicul este raspandit din Europa, unde creste spontan, pana in America si in Australia. Este o planta ierboasa, anuala (uneori bi-anuala), cu tulpina rosiatica acoperita cu peri fini, inalta de 30-40 cm. Frunzele, ca si tulpinile, sunt moi la atingere si se rup usor. Florile sunt roz-violacee, asezate cate doua la varful pedunculelor. Fructul este in forma de cioc, lung de 2 cm, si seamana cu un cioc de barza, de unde si numele de ciocul-cocorului, o denumire raspandita in Romania.Creste mai ales in zonele submontane si montane, preferand solul bine afanat si umed, de la marginile de drum, de pe malul paraielor de munte, din rupturile de mal.

In medicina populara romaneasca, existau odinioara nenumarate leacuri pe baza de napraznic ("ciocul-berzei", "ciocul-cucoarei"), planta fiind renumita in zonele de munte, mai ales pentru puterea sa revigoranta, deopotriva la femei cat si la barbati. In Vrancea, barbatii fara putere erau imbracati mai multe zile la rand cu camasi inmuiate in fiertura de napraznic; in Bistrita, sucul proaspat de napraznic era combinat cu lapte (de capra, mai ales) si era baut de femeile sterpe si de barbatii fara vigoare; in Neamt, din napraznic era facut un decoct, baut de femeile cu ciclu prelungit, lipsite de vlaga ori care raceau usor la rinichi. In manastirile din Moldova, napraznicul era folosit mai ales pentru bolile intestinelor, pentru bolile organelor genitale la femei si contra cancerului uterin. In unele zone de munte, cu decoct concentrat de napraznic, aplicat extern, se vindeca herpesul. Sucul si fiertura se mai consumau cu credinta , pentru ca oprea orice scurgere de sange si alunga orice fel de junghi.