Descriere
Descriere:Numele plantei de 'aloe vera"provine din araba de la cuvintul"äloeh" care inseamna "seva cristalina si amara",iar "vera"semnifica in limba latina ädevarat". Aloe vera este cunoscuta si folosita ca si planta de leac de peste 4000 de ani.Aloe vera este planta cu cea mai mare eficienta teraspeutica, continand peste 150 de substante bioactive, vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, e), minerale(Ca, Mn, K, Fe, Cr, Zn), acid salicilic, 20 de aminoacizi si enzime..
Efecte: Antiinflamator, detoxifiant, ajută la curăţarea tractului digestiv, reechilibrant al florei intestinale, hepatoprotector, laxativ, imunostimulent, antioxidant, antibacterian, antifungic, antiviral, hipocolesterolemiant, hipoglicemiant (în diabetul zaharat de tip II), antihelmintic, emenagog, analgezic, remineralizant, regenerant celular, antitumoral, prezintă efecte radioprotectoare (la pacienţii care fac radioterapie), stimulent al secreţiei de interferon, cicatrizant, antireumatic, vitaminizant.
Recomandari: Anemie, ulcer gastric si duodenal, gastrita hiperacida, obezitate, constipatie, hemoroizi, fisuri anale, alergii, artroze, artrite, scleroza multipla, tumori, epilepsie, depresie, sinuzite, vaginite, amenoree, dismenoree, hepatite acute si cronice, hepatite toxice, hepatite cu virusB sau C , ciroza hepatica, dischinezie biliara, colecistita cronica.
Compozitie: Aloe vera 450 mg
Administrare: Adulţi şi copii peste 14 ani: câte 1 cpr. pe zi, înainte de mese. In situaţii solicitante, adultii pot lua câte 1 cpr. de 2 ori pe zi, pe perioade scurte de 2-3 săptămâni). Copii sub 14 ani: cu avizul medicului.
Contraindicatii: Ostrucţie intestinală, inflamaţii intestinale acute (boala Crohn, colită ulceroasă), abdomen chirurgical acut, apendicită, dureri abdominale şi alergie la aloe vera.
Precautii: A se consuma cu prudenţă şi numai la recomandarea medicului în caz de sarcină şi alăptare, precum şi în caz de administrare concomitentă de medicamente antiaritmice, diuretice, antidiabetice, digitalice (glicozide cardiotonice).
Prezentare: 60 comprimate.
Producator: Dacia Plant
Stiati Ca : Vechii egipteni o numeau "planta nemuririi" si o puneau printre darurile funerare înmormântate împreuna cu faraonii, pentru a asigura, chiar si dupa moarte, sanatate spiritului faraonului. Cu sute de ani în urma africanii agatau planta în manunchiuri deasupra usii pentru a alunga spiritele malefice. Medici celebri ai antichitatii si personalitati istorice remarcabile au fost fascinate de puterea curativa a acestei plante.
Prima atestare "documentara" a plantei miracol aloe vera o gasim încrustata în piatra pe o placuta descoperita într-un mormânt egiptean de acum 3500 de ani.
Primul tratat medical antic care mentioneaza planta de aloe vera si efectele ei vindecatoare se numeste "Papyrus Ebers" si se estimeaza ca a fost redactat în jurul datei 1553-1550 î.d.H.