Balsam cu rostopasca, Parapharm S.R.L

8,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:Balsam cu rostopasaca

Actiune: Este un extras uleios din pulbere de rostopasca (Chelidonium maius) planta recunoscuta pentru calitatile sale regeneratoare ale epidermei, fiind un remediu natural impotriva negilor si bataturilor.

Compozitie: vaselina alba, rostopasca, compozitie parfumare.

Mod de utilizare: balsamul se va intinde pe piele in strat subtire si se maseaza pana la absorbtia completa.

Mod de prezentare: cutie 30 ml

Producator:Parapharm S.R.L

Stiati ca: Rostopasca mai este denumita si crucea-voinicului, iarba-de-negri, pleoscanita, ai-de-padure, buruiana-de-cele-sfinte, buruiana-de-pecingine, buruiene- sfinte, calce-mare, galbinele, iarba-de-negi, iarba-rindunicii, laptiuga, negelarita, oiasca, paparuna, salatea, scinteita, tatarcele, creste pretutindeni in tara noastra.În scopuri terapeutice, de la rostopască se utilizează doar ramurile şi tulpinile tinere, culese în timpul înfloririi, fără rizomi şi rădăcini. La locul de tăiere al plantei apare latexul, un lichid galben sau brun-portocaliu. Mirosul este neplăcut, iritant, iar gustul amărui. În timpul recoltării, mîna trebuie protejată cu mănuşi, pentru ca pielea să nu se îngălbenească de la sucul plantei. O măsură de protecţie importantă este ca mîna să nu fie dusă la ochi, deoarece rostopasca este foarte iritantă.Extractele apoase sau slab hidroalcoolice din rostopască au acţiune coleretică (favorizează eliminarea bilei) şi colagogă (stimulează secreţia de bilă), fapt cunoscut în medicina populară încă din timpuri străvechi, fiind utilizate în afecţiunile hepato-biliare, colecistopatii şi în ciroza hepatică iniţială.

Cu toate că, folosită în doze mari, rostopasca este toxică, provocînd vome, colici abdominale, purgaţii, scaune cu sînge şi ameţeli, oamenii de la ţară o folosesc de sute de ani, ştiind să-i valorifice virtuţile vindecătoare, numeroase şi foarte eficiente în tratarea bolilor de splină, de fiere şi de ficat, refacerea celulei hepatice şi secreţia externă a pancreasului.Efectul plantei proaspete este analgezic, colagogic, antimicrobian, oncostatic si sedativ al sistemului nervos central. In unele teste pe animale rostopasca s-a dovedit un bun citostatic. S-a observat si un efect de stimulare a sistemului imunitar. Este recomandata, asociata cu urzicile si mladitele de soc, in leucemie. Cu precizarea ca trebuie sa se bea minimum 2 litri pe zi din acest amestec de ceaiuri, pentru ca el sa poata da rezultate bune.