Ceai anason
Descriere
Descriere:Ceai anason pentru tuse, laringita, astm bronsic, vermifug, balonari. Ceai de anason este un remediu naturist ce sustine sanatatea aparatului respirator. Stimuleaza secretia glandelor, inclusiv secretia lactata. Contribuie la o buna functionare a sistemului digestiv. Anasonul este o planta cultivata din timpuri indepartate in Asia Mica, fiind raspandita apoi in Europa. Este larg raspandita apoi in Europa. Este larg utilizata in medicina populara pentru inlaturarea problemelor digestive si respiratorii.
Compozitie :anason
Actiune:Ceaiul de anason se poate utiliza ca tratament naturist deoarece are efect expectorant; carminativ; antispastic; stomahic; galactogog; aperitiv; stimulent pancreatic; vermifug; tonic nervin, balonari, tulburari dispeptice, colici abdominale, tuse, bronsita, traheita, laringita, astm bronsic, astenie nervoasa, paraziti intestinali, anorexie
Contraindicatii:Gastrita hiperacida, ulcer, enterocolita. A nu se folosi de catre femeile însarcinate.
Mod de preparare: infuzie din 1/2-1 lingurita fructe la o cana cu apa clocotita. Pentru sugari, se prepara infuzie din 5-6 fructe la 100 ml apa clocotita.
Mod de administrare: se bea 1 cana cu ceai pe zi, în mai multe reprize.
Mod de prezentare:cutie cu 50 gr
Productor: Trident Coprimex S.R.L
Stiati ca:Anasonul este originar din Orientul Apropiat de unde s-a raspandit de jur imprejurul Mediteranei si apoi in toata Europa, fiind considerat drept planta aromatica (mai bine zis condiment) cea mai pretioasa. Se spune ca in timpurile biblice era atat de valoros, incat se platea un fel de dijma, in seminte de anason. Egiptenii antici au fost primii care l-au preluat in cultura. In tarile de origine, anasonul este intalnit frecvent si astazi in flora spontana. El s-a raspandit pe toate continentele. In Europa se cultiva mai mult in tarile balcanice, iar la noi, intalneste conditii favorabile de cultura in Campia Banatului si a Olteniei. Partile utilizate ale anasonului sunt bulbul, frunzele, semintele si radacinile. Virtutile sale terapeutice au fost cunoscute inca din antichitate, Pitagora sustinand ca anasonul ii ofera putere omului, vindeca insomnia, stimuleaza pofta de mancare, faciliteaza digestia si imbunatateste fertilitatea.Ca produs alimentar, anasonul este utilizat pentru condimentarea bucatelor dulci, picante, dar si ca afrodisiac, inca din vremea grecilor. Testele medicale au confirmat faptul ca semintele de anason intensifica dorintele sexuale. Romanii foloseau anasonul pentru condimentarea unor prajituri numite "mustaceus", grecii il foloseau pentru tratarea problemelor digestive, iar egiptenii precum aroma in compozitia de paine.Fructele de anason au un gust bun si sunt folosite in fitoterapie. Fructul sau sucul de anason este recomandat pentru vindecarea asteniei si pentru stimularea alaptarii. Anasonul este recomandat pentru vindecarea asteniei nervoase, migrenelor, ametelilor, reumatismului, tusei, astmului bronsic, durerilor gastrice si digestiei lente.Dintre multiplele calitati atribuite anasonului cea mai interesanta era ca “trezea poftele trupului”. Despre anason se spunea ca vindeca deochiul si indeparteaza cosmarurile daca este tinut sub perna. Anasonul este folosit in prepararea a numeroase siropuri contra tusei si pentru afectiunile gatului, la aromatizarea altor medicamente si la parfumarea sapunurilor si a altor produse cosmetice. Se mai spune ca anasonul este leac pentru muscaturile de soareci si sobolani si ca uleiul extras din semintele sale, adaugat in momeala pescarilor, le creste acestora norocul la pescuit.In bucataria vestica, anasonul este folosit aproape exclusiv la dulciuri; ocazional, fructele sunt aromatizate cu anason. In doze mici semintele de anason fac parte uneori din amestecurile traditionale de condimente pentru carnati sau tocane. Utilizarea sa principala este insa aromatizarea bauturilor pe baza de anason in diferite tari mediteraneene: raki in Turcia, uzo in Grecia si pernod in Franta. In multe cazuri uleiul de anason este substituit, total sau partial, cu cel de anason stelat, care este mai ieftin si are aroma mai intensa.