Ceai armurariu
Descriere
Descriere:Ceai armurariu pentru ficat,bila,colesterol,hepatita,ciroza hepatica. Ceai de armurariu este un remediu naturist ce sustine sanatatea ficatului si a vezicii biliare, suport pentru buna functionare a ficatului si pentru eliminarea substantelor toxice din organism.
Compozitie : armurariu .
Actiune intern:Ceaiul de armurariu se poate utiliza ca tratament naturist in hipercolesterolemie, hepatite cronice, virale si metabolice, insuficienta hepatica, ciroza hepatica, hepatita etanolica, intoxicatii cu ciupercii, dispesie, tumori(ale pielii, vezicii urinare, pulmonare, hepatice, intestinale, prostatei, ovariene, uterine, mamare).Extern:adjudvant in cancerul de piele cataplasme cu pulbere, psoriazis, inflamatii la nivelul pielii, rani, contuzi.
Contraindicatii: in primul trimestru de sarcina, precum si femeilor cu chisturi ovariene sau endometrita. A se administra cu prudenta femeilor care alapteaza si persoanelor diabetice. Poate interactiona cu produsele contraceptive si antiinfectioase, la administrare concomitenta.
Mod de preparare: infuzie din 1 lingurita fructe macinate proaspat la o cana cu apa clocotita 250 ml.
Mod de administrare: se beau o 2-3 cani cu ceai pe zi, inaintea meselor principale si se fac cure de 1-2 luni.
Prezentare: 100g.
Producator: Trident SRL.
Stiati ca:Planta nativa din regiunea Mediteraneana, Armurariul pe numele ei latin Sylibum Marianum, a fost utilizata de mii de ani ca remediu pentru o mare varietate de afectiuni, dar cel mai cunoscut efect al sau, ramane acela de protectie si regenerare a celulei hepatice si stimulare a functiilor ficatului.Cea mai activa partea a sa este un grup de substante flavonoide denumite colectiv “silimarina”, care a dovedit in timp proprietati hepatoprotectoare de exceptie si din care face parte silibina, izosilibina, silidianina, silicristina, taxifolina si quercetina. Dintre acestea insa silibina e prezenta in cantitatea cea mai mare, celelalte componente fiind prezente in cantitati mai mici, insa planta are actiune maxima doar in combinatie cu celelate componente. Silimarina este extrasa din semintele plantei, care sunt partea cea mai folosita din armurariu.
Calitati terapeutice: Semintele de armurariu sunt astringente, amare, colagoge, diaforetice, diuretice, emetice, emenagoge, hepatotonice, stimulente, stomahice.Protejeaza ficatul de actiunea distructiva a unor toxine puternice si a alcoolului;Creste fenomenele de regenerare a tesutului hepatic, fiind un puternic antioxidant;Scade nivelele crescute peste normal ale colesterolului sanguin;Scade rezistenta la insulina a celulelor, la pacienii cu diabet zaharat tip 2, prin aceasta fiind folosita in tratamentul diabetului tip 2;Inhiba cresterea celulelor tumorale la nivelul cervixului si prostatei, in experimente in vitro;Reduce efectele secundare negative ale chimioterapiei, fiind folosit ca si puternic detoxifiant;Stimuleaza regenerarea ficatului in caz de hepatita virala A, B si C, hepatita toxica ori ciroza hepatica, si a dovedit efecte de inhibare a replicarii virusilor hepatici;Se folososte ca adjuvant si in caz de dischinezie biliara, migrene, urticarie, psoriazis ori cancer de piele; De asemenea este un bun galactogog, utilizat de catre femeile care alapteaza.
Planta se administreaza in doze de 1g de 4 ori pe zi, sub forma de pulbere macinata fin, luata inaintea meselor cu 30 de min, sau sub forma de extracte alcoolice (tinctura) tablete, capsule. Ceaiul nu este recomandat intrucat apa fiarta degradeaza flavonoidele din compozitia sa, acestea pierzand efectul lor antioxidant. De obicei planta se asociaza in tratament si cu alte plante medicinale, alese in functie de afectiunea pe care o tratam.