Ceai de rostopasca

4,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Ceai de rostopasca este un remediu naturist ce sustine functionarea normala a ficatului si vezicii biliare. Contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv.

Compozitie: rostopasca.

Efecte:antispastic,coleretic-colagog,hepatoprotector,favorizeazadigestia,scadecolesterolul, vasodilatator, hipotensor.

Actiune:rostopasca se utilizează ca tratament naturist in dischinezii biliare, colecistite acute şi cronice, colici hepatobiliare, hepatite cronice, ciroză hepatică, litiază biliară, spasme ale tractului gastrointestinal, tuse spastică, tumori de esofag, pancreas, ficat, plămâni.

Mod de preparare: se prepara infuzie din 1 lingurita de planta la o cana cu apa (250 ml).

Mod de administrare: se beau 2 -3 cani pe zi.

Mod de prezentare: 50g.

Producator: SC Trident .

Stiati ca: Rostopasca mai este denumita si crucea-voinicului, iarba-de-negri, pleoscanita, ai-de-padure, buruiana-de-cele-sfinte, buruiana-de-pecingine, buruiene- sfinte, calce-mare, galbinele, iarba-de-negi, iarba-rindunicii, laptiuga, negelarita, oiasca, paparuna, salatea, scinteita, tatarcele, creste pretutindeni in tara noastra.În scopuri terapeutice, de la rostopască se utilizează doar ramurile şi tulpinile tinere, culese în timpul înfloririi, fără rizomi şi rădăcini. La locul de tăiere al plantei apare latexul, un lichid galben sau brun-portocaliu. Mirosul este neplăcut, iritant, iar gustul amărui. În timpul recoltării, mîna trebuie protejată cu mănuşi, pentru ca pielea să nu se îngălbenească de la sucul plantei. O măsură de protecţie importantă este ca mîna să nu fie dusă la ochi, deoarece rostopasca este foarte iritantă.Extractele apoase sau slab hidroalcoolice din rostopască au acţiune coleretică (favorizează eliminarea bilei) şi colagogă (stimulează secreţia de bilă), fapt cunoscut în medicina populară încă din timpuri străvechi, fiind utilizate în afecţiunile hepato-biliare, colecistopatii şi în ciroza hepatică iniţială.

Cu toate că, folosită în doze mari, rostopasca este toxică, provocînd vome, colici abdominale, purgaţii, scaune cu sînge şi ameţeli, oamenii de la ţară o folosesc de sute de ani, ştiind să-i valorifice virtuţile vindecătoare, numeroase şi foarte eficiente în tratarea bolilor de splină, de fiere şi de ficat, refacerea celulei hepatice şi secreţia externă a pancreasului.Efectul plantei proaspete este analgezic, colagogic, antimicrobian, oncostatic si sedativ al sistemului nervos central. In unele teste pe animale rostopasca s-a dovedit un bun citostatic. S-a observat si un efect de stimulare a sistemului imunitar. Este recomandata, asociata cu urzicile si mladitele de soc, in leucemie. Cu precizarea ca trebuie sa se bea minimum 2 litri pe zi din acest amestec de ceaiuri, pentru ca el sa poata da rezultate bune.