Ceai de tei
Descriere
Descriere:Ceaiul de tei este un remediu naturist care diminueaza tensiunea nervoasa, anxietatea, si ajuta la dormit. Este recomandata chiar si pentru copiii foarte activi. Ceaiul de tei poate fi consumat daca exista simptome asociate cu: tensiunea, durerile de cap, dureri menstruale, colici, crampe. Datorita efectelor relaxante, in combinatie cu bioflavonoidele, ceaiul sau infuzia de tei este un bun remediu pentru hipertensiune arteriala, arterioscleroza. Una dintre cele mai importante calitati este tratarea afectiunilor respiratorii si a celor digestive, fie si acestea de scurta durata. Ajuta in dureri usoare ale vezicii biliare, deranjari la stomac, indigestii si in cazul in care excesul de gaze face ca stomacul sa preseze asupra inimii (cunoscut, de asemenea, sub denumirea de sindromul gastrocardiac). Ceaiul de tei actioneaza ca un sudorific, daca este baut fierbinte.
Compozitie: flori de tei 100%
Actiune:Ceaiul de tei se poate utiliza ca tratament naturist in raceli, tuse, bronsite, boli infectioase, dureri de cap (in special migrene), diuretic (mareste producerea de urina si ajuta la eliminarea toxinelor), antispasmodic (reduce spasmele), sedativ. Frunzele de tei ajuta la tratament intern (pentru deranjamente intestinale), tratament extern (pentru ulcer la picioare). Lemnul ajuta la tratament al tulburarilor de ficat si ale vezicii biliare, celulite (inflamari ale tesutului conjunctiv).
Mod de preparare: uz intern: 1-2 lingurite planta la 250 ml apa fiebinte, se fierbe 2- minute apoi se lasa acoperit 10-15 minute; uz extern: se pun 4-6 linguri la 1 litru de apa, se fierbe 2-3 minute si se lasa vasul 10-15 minute acoperit, apoi se toarna in apa de baie.
Mod de administrare: uz intern: se beau 2-3 cani de ceai pe zi timp de 2-4 saptamani sau la nevoie; uz extern: sub forma de inhalatii si gargara de 2-3 ori pe zi, 7-10 zile. Infuzia adaugata in apa de baie ajuta la calmarea copiilor nervosi.
Prezentare: 50 g.
Producator: Trident.
Stiati ca: Teiul este considerat un copac sfint fiind folosit la unele sarbatori ca si protector al casei; ceaiul din flori care este cel mai popular ceai, care calmeaza nervii sia duce somnul cel odihnitor; copac care aduce hrana pentru albine si iar mierea extrasa de acestea putind fi utilizata in diverse scopuri terapeutice. Cercetari recente au aratat ca inhalarea mirosului de flori sub coronamentul unui tei poate induce stari de calm si provoaca un somn odihnitor. De la tei se recolteaza florile care dau un produs vegetal uscat cu miros placut de miere si gust dulceag si usor astringent. Florile, cu sau fara bractee, se recolteaza incepind cu jumatatea lui iunie de la Tilia plathphyllos care infloreste primul. Ceaiul de tei este emolient datorita mucilagiilor, diaforetica si smasmolitica datorita flavonidelor si usor sedativa asupra sistemului nervos datorita farnesolului. Activeaza bine in starile cauzate de tulburari nervoase fiind un remediu blind.
Pentru insomnie: O cana cu ceai de tei, bauta cu jumatatea de ora inainte de culcare, va face minuni, mai ales daca se indulceste cu o lingurita de miere. Florile de tei contin principii active care au rolul de a induce starea de somnolenta.Pentru anxietate: Starile de teama fara niciun motiv real pot fi alungate cu ajutorul ceaiului de tei. Substantele calmante din florile de tei diminueaza frica precum si unele tulburari asociate acesteia: distonia neurovegetativa, atacurile de panica etc. In acest caz, ceaiul poate fi inlocuit chiar si cu pulbere de tei se inghite zilnic, cate o lingurita rasa de pulbere de tei, timp de 6 saptamani pe an.Pentru raceala, febra: Consumul de ceai de tei favorizeaza transpiratia (scanzand temperatura corpului), stimuleaza buna circulatie a sangelui, calmeaza tusea si indeparteaza durerile de cap. Cel mai bine este sa fie servit cu o felie de lamaie deoarece viamina C existenta in fruct va ajuta la tratarea rapida a racelii.