Ceai de trei frati patati

6,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Ceai Trei frati patati este un remediu naturist impotriva alergiilor. Trei fraţi pătaţi face parte din familia Violaceae, fiind o plantă erbacee, heliofilă care are frunzele inferioare ovate, iar cele superioare alungit-lanceolate. Florile au petale diferit colorate, astfel petala inferioară, mai mare, este galbenă, petalele laterale putând fi galbene sau violet-albăstrui, iar cele superioare sunt violet-închis sau galbene. Creşte în lunci umede, la marginea pădurilor, în fâneţe, poieni şi stâncării din zona de deal. Se mai numeşte barba-împăratului, catifeluţe, flori domneşti, frăţiori, pansele sălbaticee, viorea.

Compozitie:trei frati patati.

Actiune:Ceaiul de tri frati patati se poate utiliza ca tratament naturist in astm, bronsita astmatiforma, boli respiratorii cronice, pulbere, 4 lingurite pe zi, pe stomacul gol. Alergie de diverse etiologii, urticarie, bronsita si astm alergic, rinita alergica, rinosinuzita, pulbere, 6 lingurite pe zi in faze acute ale bolii si 4 lingurite pe zi in faza cronicizata. Se va asocia intotdeauna cu o alimentatie bazata pe legume si fructe proaspete, evitand carnea in exces, lactatele si dulciurile cu zahar. Acnee juvenila, acnee rozacee, infuzie combinata, 2 cani pe zi, pe stomacul gol. Psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament, furunculoza, adjuvant in tuberculoza cutanata, infuzie combinata, 4 cani pe zi. Tratamentul este extrem de eficient cand este asociat cu un regim axat pe cruditati. Planta se va utiliza, atunci cand este cazul si in aplicatii externe. Guta, reumatism cronic, reumatism degenerativ, infuzie combinata, 2-3 cani pe zi, in cure de lunga durata (4-6 luni). Deficiente imunitare, predispozitie la raceli si gripa, pulbere, 3 lingurite pe zi. Intoxicatii diverse – in intoxicatiile acute se ia infuzie combinata, amestecata cu 2-3 lingurite de sare in doze de cate un litru pentru a provoca voma si a evacua substantele nocive din stomac. Apoi se ia cate o cana de infuzie combinata la 1-2 ore pentru a favoriza eliminarea rapida a substantelor nocive prin fecale, transpiratie si urina. Hepatita (adjuvant), pulbere, de 4 ori pe zi. Insuficienta renala, infuzie combinata. Se combina foarte bine cu merisorul si ienuparul. Adjuvant in scleroza multipla si tumori benigne, pulbere, in tratamente de lunga durata (minim 3 luni). Constipatie, constipatie cronica, pulbere. Se asociaza foarte bine cu semintele de in (linum usitattisimum) si cu radacina de brusture ( arctium lappa). In cazurile de constipatie foarte persistenta se poate asocial cu crusin sau revent. Bronsita tabagica, tabagism, nu da intoleranta la tutun cu pedicuta (lycopodium clavatum), dar este excellent in terapia de dezintoxicare. Se poate asocial cu frunze de salvie si menta. Se mai foloseste si in curele de dezintoxicare ale organismului, congestie limfatica, infuzie combinata, 3 cani pe zi.Intern mai este consemnata cu success folosirea acestei plante (ca adjuvant), sub forma de pulbere si infuzie combinata, in: hemoroizi, varice, ciroza (adjuvant), edeme asociate bolilor cardiovasculare.Extern – inflamatii ale pielii, rani, spalaturi si comprese cu infuzie combinata concentrata. Dermatite, eczema, impetigo, acnee, tricofitie, spalaturi cu infuzie combinata concentrata de 2-3 ori pe zi. Psoriazis (adjuvant), bai de plante, in fiecare seara. Se va asocial si cu utilizarea interna a plantei. Iritatii si mancarimi genitale la femei, irigatii genitale cu infuzie combinata concentrata din trei frati patati si musetel (matricaria chammomilla). Scabie (adjuvant), bai complete, realizate zilnic. Are rol de calmare a mancarimilor si a starilor de agitatie.

Mod de preparare:se prepara infuzie din 2 lingurite de planta la o cana cu apa 250 ml.

Mod de administrare:se beau 2-4 cani pe zi,dintre care una dimineata pe stomacul gol.

Prezentare:50 g.

Producator:Sc Trident Srl.

Stiati ca:Denumirea sa latina este Viola tricolor si este originara concomitent din Europa, Asia Occidentala si Africa de Nord. Se mai numeste si panseluta salbatica si creste spontan prin fanetele de munte, dar si pe campuri, pe pajisti, in locuri virane si la margini de drum. Mare iubitoare de lumina si de umiditate, uneori formeaza, acolo unde gaseste conditii propice, adevarate lanuri colorate si delicate. In zona campiei, florile au o culoare galben deschis (ca lamaia), cu pete albe catre interior. La munte, culoarea ei specifica este albastru spre violet, cu mijlocul galben. Floricelele au un diametru de maximum 1,5 centimetri, apar cate una singura pe tulpina, care rareori creste mai inalta de 15 centimetri, iar frunzele sunt ovale, cu marginea dintata. Infloreste de la sfarsitul lui mai si pana in septembrie. Este o planta anuala, adica se regenereaza din samanta, de la un an la altul. Ca atare, culegerea plantei in exces poate duce la disparitia ei, deoarece nu mai exista sursa de seminte pentru generatia urmatoare.Numele plantei ar putea parea ciudat, dar este explicat de legenda care circula si care spune ca demult, trei frati, fii de imparat, au pornit la lupta impotriva unui balaur infricosator care-i teroriza pe supusii imparatiei. Cand erau gata sa-l rapuna, balaurul le-a spus celor trei frati ca, daca-l vor omori, vor avea mult de suferit, dar ei nu au cedat amenintarilor balaurului si l-au omorat.Indata insa trupurile lor s-au umplut de bube si din frumusetea lor n-a mai ramas nimic. Pentru ca nu puteau iesi in lume in halul in care aratau, cei trei frati s-au asezat in genunchi si s-au rugat sa li curme suferinta. Dumnezeu le-a ascultat rugamintea si i-a transformat intr-o floare cu miros abia simtit si suav, care vindeca boli de piele si care se numeste Trei-frati-patati.

Buna si pentru astm si alergii.Intern, planta se administreaza sub forma de infuzie combinata, pulbere si tinctura. Infuzia combinata se prepara punand de seara, la inmuiat, doua linguri de planta in 250 ml de apa la temperatura camerei. Dimineata se filtreaza si maceratul se lasa deoparte. Peste planta ramasa se toarna o cana de apa oparita, se acopera vasul si se lasa la racit o jumatate de ora, apoi se filtreaza si se combina infuzia rezultata cu maceratul.Infuzia combinata se recomanda persoanelor alergice, planta avand capacitatea de a preveni ori de a diminua reactiile alergice. Se beau doua - trei cani pe zi, pe stomacul gol, in cure de una - doua luni, mai ales la inceput de primavara.Persoanelor care sufera de astm li se recomanda sa bea cate o cana de infuzie combinata, de trei ori pe zi, indulcita cu miere de salcam. Infuzia combinata de Trei-frati-patati se recomanda in caz de guta si reumatism, cate un litru pe zi, in mai multe repreize, pe nemancate. Cura trebuie sa tina macar 30 de zile, si de regula, se face primavara si toamna.Pulberea se obtine din planta bine uscata si maruntita, care se da prin rasnita electrica de cafea. Se macina doar atat cat sa ajunga pentru doua saptamani. Pulberea se administreaza in caz de hipertensiune arteriala, cate o lingurita de patru ori pe zi, in cure de patru saptamani, cu pauze de doua - trei saptamani.Tinctura se obtine din 20 de linguri de planta uscata, macinata cu rasnita de cafea, peste care se toarna doua pahare de alcool alimentar, de 90 de grade, si un pahar de apa. Se amesteca bine, se inchide vasul si se lasa la macerat zece zile, dupa care tinctura obtinuta se filtreaza si se pastreaza la loc rece si intunecos, in sticle mici, de culoare inchisa.

Extern, infuzia de Trei-frati-patati poate fi folosita in spalaturi nazale, indiferent ca este vorba de o afectiune pe fond alergic sau infectios.Se recomanda, de asemenea, si in spalaturi vaginale contra leucoreei, o data pe zi, timp de sapte zile la rand. In toata aceasta perioada, insa, trebuie bauta si cate o cana de ceai.