Ceai Hibiscus

Dacia Plant S.R.L
4,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L

Descriere

Descriere: Ceai de hibiscus antispastic intestinal şi uterin, antiseptic, tonifiant, stimulează activitatea cerebrală este o plantă care face parte din familia Malvaceae, fiind originară de la tropice. Florile, de o frumuseţe luxuriantă, au fost utilizate de-alungul timpului, în special în medicina populară orientală, sub formă de ceaiuri aromate, cu un puternic efect relaxant şi răcoritor, în tratarea afecţiunilor renale şi digestive. În Malaezia, se foloseşte sucul proaspăt obţinut din calicele plantei, datorită conţinutului ridicat în vitamina C şi antocianozide, iar în Caraibe, băutura obţinută din fructele proaspete este nelipsită în cadrul sărbătorilor de Crăciun.

Efecte: antihipertensiv, diuretic, antispastic intestinal şi uterin, antiseptic, tonifiant, stimulează activitatea cerebrală îmbunătăţind atât eforturile intelectuale cât şi pe cele fizice, antioxidant, uşor expectorant, antifebril.

Recomandari: se utilizează ca adjuvant în: hipertensiune arterială, edeme, afecţiuni respiratorii (febră, tuse, infecţii la nivelul tractului respirator).

Administrare: pulberea – planta se macină fin cu o râşniţă electrică. Se ia o linguriţă rasă de 4 ori pe zi, pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă; maceratul la rece – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu macerat pe zi, cu 30minute înainte de mese; infuzia – se prepară dintr-o lingură cu plantă adăugată la 250ml de apă clocotită, se menţine timp de 15min. la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se bea pe stomacul gol. În scop terapeutic se beau 3 căni cu infuzie pe zi, cu 30minute înainte de mese.

Contraindicatii: alăptare, alergie la hibiscus.

Precautii: În doze mari are efect de reducere a fertilităţii.

Prezentare: Cutie 50g.

Producator:  Ceaiul Casei