Ceai sunatoare
Descriere
Descriere: Ceaiul de sunatoare antiviral,antiinflamator, antidepresor. este un remediu naturist pentru ameliorarea bunei dispozitii si pentru odihna. Purifica pielea si are o influenta pozitiva asupra stomacului. Ceaiul sau tinctura de sunatoare actioneaza foarte lent, dar cand este utilizat in mod constant, are un efect durabil. Este folosit pentru uz intern in tratarea gastritelor, a ulcerelor gastrice, luand cate o lingura pe stomacul gol dimineata si seara. De asemenea, extractul de sunatoare este folosit in tratarea hemoroizilor prin spalari, aplicandu-l toata noaptea in cazul inflamatiilor de colon. Inainte de administrare trebuie incalzit usor.
Compozitie: sunatoare 100%.
Efecte: antiviral,antiinflamator, antidepresor.
Actiune:Ceaiul de sunatoare se poate utiliza ca tratament naturist,deoarece are efect coleritic si colagog, antidepresiv, antilitiazic, antiinfecţios general, anxiolitic, antiseptic intestinal, calmant, emetic, somnifer, tonic hepatic, hepatită virală A, B şi C, ciroză iniţială, dischinezie biliară (fiere leneşă), pietre la bilă, gastrită şi ulcer pe fond de stres, infecţii intestinale (colită, enterită, enterocolită), intoxicaţii alimentare, indigestie, migrenă, insomnie, stări de anxietate (teamă fără motiv) nocturnă, somn agitat, coşmaruri, enurezis nocturn (urinare involuntară în timpul somnului), depresie, depresie însoţită de anxietate, fobii, stări de iritare, nevroze diverse, psihoze (adjuvant), stres puternic şi boli cauzate de stres, hipertensiune, arsuri la stomac, infecţii virale care se agravează la stres (cum ar fi herpesul), erupţii alergice .
Mod de preparare: infuzie- 1 lingura planta la o cana cu apa fierbinte, se lasa acoperit 10-15 minute, se strecoara si se consuma la temperatura camerei.
Mod de administrare: se beau 3-4 cani de ceai pe zi.
Prezentare: 50 g.
Producator:Trident SRL.
Atentie: Consumul ceaiului de sunatoare poate diminua asimilarea anumitor medicamente in organism. Interactiuni identificate sau suspectate: imunosupresoare, anticoagulante de tip cumarinic, antiepileptice, fenobarbital si fenitoina, anti-astmatici: teofilina, glicozide cardiace in caz de tulburari de ritm cardiac si insuficienta cardiaca: digoxina, inhibitor de HiV.
Stiati ca:Sunătoarea este o adevărată farmacie. În compoziţia plantei au fost identificaţi peste 15 compuşi activi, printre care acidul valerianic, saponinele, colina, uleiul volatil, substanţe care îi atribuie numeroasele calităţi terapeutice.Fitoterapeuţii din Europa, Statele Unite, China şi din Japonia apreciază însă că, atât intern, cât şi extern, sunătoarea dovedeşte virtuţi vindecătoare pentru mai bine de 60 de afecţiuni începând cu cele hepatice şi cu cele gastrice şi până la cele respiratorii. Este genul de remediu pe care persoanele care sunt supuse la un stres psihic intens, care au tulburari de somn sau care au o meteosensibilitate accentuata este bine sa il aiba mereu la indemana.Toate preparatele pe bază de sunătoare sunt recomandate în tratarea stărilor de depresie şi de anxietate, stărilor de nervozitate, insomniei, hepatitei acută şi cronică, colitei, dischineziei biliare, gastritei, ulcerului gastric şi diareei. În urma unor studii realizate de cercetători germani s-a constatat că sunătoarea este mult mai eficientă în tratarea stărilor de depresie decât tratamentul medicamentos. Una dintre cele mai comune plante medicinale, sunătoarea are acţiuni antidepresive, antivirale, antiinflamatorii, diuretice, antiseptice, astringente, cicatrizante, antibiotice
Ceaiul de sunătoare este folosit şi în combaterea nevralgiei trigemenului cu condiţia de a se consuma 2-3 căni de ceai pe zi, iar zona afectată să fie unsă cu ulei de sunătoare. Pentru prepararea ceaiului de sunătoare se pune 1 plic la 250 ml de apă clocotită şi se acoperă pentru 10 minute. Dacă aveţi nevoie de o doză mai concentrată puneţi 2–3 pliculeţe la 100 ml de apă clocotită. Această concentraţie poate fi folosită şi în tratarea unor răni şi leziuni externe uşoare. Fetiţelor în creştere li se recomandă 2 ceşti de ceai de sunătoare pe zi; ajută la dezvoltarea organelor genitale şi la reglarea ciclului menstrual.
Uleiul de sunătoare este o comoară în orice gospodărie. El îşi menţine proprietăţile curative timp de 2 ani de zile şi poate fi întrebuinţat în ungerea rănilor, a hematoamelor, a ganglionilor şi a porţiunilor de piele mai aspre (de exemplu zona coatelor sau a genunchilor). Durerile de spate, de sciatica, de reumatism sau de lombago pot dispărea prin masarea cu ulei de sunătoare. Arsurile de soare, precum şi durerile de burtă ale sugarilor (colicii) trec prin masarea cu ulei de sunătoare. Compresele cu ulei de sunătoare sunt foarte bune în vindecarea rănilor grave deschise.