Ceai tataneasa

5,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:Tataneasa are efect cicatrizant si antiinflamator.

Compozitie:  Symphytum officinale (tataneasa) 
 
Efecte:Adjuvant in ulcerul gastric, duodenal, diaree, dizenterie,  actiune antidiareica, antiflagistica, emolienta, expectoranta, antimicrobiana, cicatrizanta.

Mod de preparare:  Infuzie - o lingurita la o cana de apa; se beau 2-3 cani pe zi.
Contraindicatii:  Se fac cure de maxim 10 zile (interne) urmate de 15 zile de pauza!

Prezentare:50 g

Producator Trident

Stiati ca:Planta de tataneasa este cunoscuta inca din antichitate, utilizata pe scara larga de vindecatorii daci, care o numeau pojarne sau taciune. Folosirea tatanesei in medicina populara este mentionata de etnobotanisti in toate zonele tarii. Din Banat in Bucovina, din Oltenia in Transilvania, tataneasa era principalul leac contra fracturilor, scrantiturilor, a durerilor de toate felurile. Era unul din cele mai eficiente remedii contra herniei (vatamaturii). Daca bolnavul voia sa se tamaduiasca repede, trebuia sa manance turte din tarate amestecate cu radacini pisate de tataneasa, sa se incinga cu o legatura facuta cu tataneasa si pedicuta, sa se crute de la efortul fizic macar 3-4 saptamani. Proprietatile vitalizante ale tatanesei erau la mare pret, de altfel una din denumirile populare ale plantei este aceea de iarba intaritoare.

Pentru fracturi la maini si picioare, radacina se scotea din pamant, se spala, se taia in rondele foarte subtiri, se fierbea intr-o oala cu apa pana scadea la jumatate, se amesteca cu faina de orz, se aseza pe o bucata de panza cat sa cuprinda fractura, se indreptau oasele si apoi se aplica pe zona afectata. Peste panza cu tataneasa se puneau lopatele din lemn, care fixau zona fracturata, si se lega cu o alta panza. Legatura se tinea 48 de ore, udandu-se cu decoct de tataneasa. Se schimba apoi. Procedeul continua pana se vindeca fractura. Radacina rasa si fiarta in lapte dulce se punea calda pe locul durerilor de pantece, de splina, de rinichi. Decoctul radacinilor se administra lehuzelor, ca sa le aline durerile, iar plantele fierte se puneau pe abdomen. Radacina pisata si fiarta se folosea in legaturi contra durerilor de uter. In ulcer de stomac, se bea decoctul radacinii in loc de apa. Se mai lua impotriva diabetului. Mai tarziu, dupa descoperirea distilarii alcoolului, radacina de tataneasa se plamadea in rachiu si se bea contra diareei sau se lua cate un paharut in fiecare dimineata, de catre cei debili, ca sa se intremeze. Radacina rasa si amestecata cu miere se lua, cate o lingura, contra astmului si tuberculozei.

 

Detalii