Descriere
Descriere: Cimbrisor raceli, bronsite, tuse, infectii respiratorii recidivante, colite, enterocolite, colon inritabil, colon spastic, diaree, tulburari ale circulatiei cerebrale, hipercolesterolemie, este un remediu naturist impotriva bacteriilor.
Compozitie: 0,20 g cimbrisor (Serpylli herba).
Efecte: Cimbrisorul este un tratament naturist , este astringent, distruge bacteriile patogene din intestin, impiedica depunerile grasimilor pe vasele de sange din creier, mentinand circulatia la nivel optim. Protejeaza impotriva imbatranirii si degenerarii celulor sistemului nervos, favorizeaza atentia, concentrarea mentala. Reduce cantitatea de colesterol rau (LDL) si a trigliceridelor din sange, reduce susceptibilitatea aparatului cardio-vascular la influenta daunatoare a stresului psihic. Calmeaza spasmele digestive, reduce procesul inflamator, protejeaza impotriva formarii cheagurilor de sange.
Recomandari: Utilizat traditional ca adjuvant in: raceli, bronsite, tuse, infectii respiratorii recidivante, colite, enterocolite, colon inritabil, colon spastic, diaree, tulburari ale circulatiei cerebrale, hipercolesterolemie, hiperetnsiune arteriala, infectii genitourinare, giardia si alti paraziti intestinali, candidoze.
Administrare: Ca supliment alimentar inainte de masa, doza zilnica recomandata fiind de 1 capsula de 4 ori pe zi. Cura dureaza minim 28 de zile, maxim 6 saptamani. Cura poate fi reluata ori de cate ori este nevoie.
Prezentare: Cutie 70 capsule.
Producator: Favisan
Despre Cimbrisor. Cimbrișorul de câmp are o arie mare de răspândire în flora țării noastre prin poieni, coline, pășuni, la marginea pădurilor, pe soluri mai nisipoase, formând mici tufe mai ales în zonele de deal și de munte. Înflorește pe toată perioada călduroasă, din luna mai până în septembrie. În scopuri medicinale se recoltează întreaga parte aeriană a plantei dar numai pe perioada înfloririi, se usucă la umbră în locuri bine aerisite. Are un miros plăcut și un gust aromat. Este recunoscut a fi un bun calmant, expectorant, antiseptic al căilor respiratorii, coleretic, antihelmintic, colagog, antiseptic intestinal și gastric, in tuse convulsivă, spastică și astmatică , în anorexia anemicilor și în dispepsii , în eliminarea viermilor intestinali , antiseptic puternic acționează asupra ficatului și rinichilor ameliorând starea lor de funcționare.
Cimbrisorul (Thymus serpyllum L.), numit si cimbrul ciobanului, balsama, iarba cucului, timian, schinduf sau tamaita, creste spontan, pe coline, ogoare, in poiene cu sol uscat, in luminisuri de padure si pe stancile montane din zona cu clima temperata a Europei, in Asia, Africa de Nord, Abisinia, America de Nord, dar si in Scandinavia si Islanda. El contine uleiuri volatile (in special borneol, cineol, carvacrol si timol), precum si taninuri, substante amare, albumina, o rasina elastica, saruri de calcar. Fiind un excelent dezinfectant, cimbrisorul este folosit nu numai ca expectorant in tratamentul tusei comune si tusei convulsive, ci si in cazul infectiilor intestinale, renale si ale vezicii urinare. El este, in acelasi timp, un stimulent al metabolismului si un bun vermifug, ca si un absorbant al gazelor intestinale. Uleiul foarte concentrat de cimbrisor este un remediu puternic contra gutei, reumatismului, sciaticii, cat si a durerilor de cap, migrenelor, sau a senzatiilor de greata. Tinctura de cimbrisor se introduce in spalaturile aplicate copiilor cu debilitate fizica sau rahitici.