Descriere
Descriere:Colon sanatos pentru colon iritabil, tulburari digestive, colici intestinale. Colon sanatos este un remediu naturist care sustine buna functionare a tractului digestiv si ajuta la eliminarea disconfortului intestinal.Ingrediente/capsula:Frunze de maslin (Olivae folium) 74 mg, menta (Menthae herba) 55,5 mg, volbura (Convolvuli herba) 55,5 mg, extract de radacina de valeriana (Valerianae radix) 37 mg, extract de sunatoare (Hyperici herba) 37 mg, rizomi de obligeana (Calami rhizoma) 37 mg, flori de lavanda (Lavandulae flos) 37 mg, scortisoara (Cinnamomi cortex) 37 mg.
Efecte: Colon sanatos este un tratament naturist unde plantele din compozitia acestui produs au atat proprietati calmante, sedative, cat si stomahice, antidiareice, antispastice si carminative, frunzele de maslin, radacina de obligeana, menta, volbura si scortisoara stimuleaza digestia, favorizand normalizarea tranzitului intestinal, eliminarea durerilor colicative si a flatulentei, sunatoarea alaturi de lavanda si valeriana datorita actiunii lor antialgice si antidepresive sunt eficiente in colicile intestinale care au un important determinism psihic.
Recomandari: Colon sanatos este un remediu naturist recomandat in tulburari digestive, sindromul colonului iritabil, colici intestinale.
Contraindicatii: Copiilor sub 10 ani, femeilor insarcinate si mamelor care alapteaza.
Interactiuni cu alte medicamente: Se poate utiliza concomitent cu alte medicamente.
Administrare:Doza recomandata este de 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi.Durata unei cure este de 2-3 luni sau conform recomandarii medicului.
Prezentare: 60 capsule.
Producator: Laboratoarele Fares Bio Vital
Stiati ca: Utilizarea valerianei are o traditie de peste patru mii de ani, fiind considerata o planta de referinta, atat in Europa, cat si in Asia. Investita si cu insusiri magice de traditia populara, in ultimele patru decenii i-au fost dedicate sute si sute de studii medicale, care toate atesta acelasi lucru: valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii in tratarea tulburarilor emotionale, precum si a bolilor fizice asociate lor. O problema de extrema actualitate in vremurile noastre, care stau sub semnul tensiunii si-al stresului.In medicina populara romaneasca, valeriana era considerata cea mai puternica arma pentru alungarea tuturor spiritelor rele. In unele zone de munte din Ardeal, ea se amesteca in turtele date drept merinde feciorilor cand plecau cu oile la pascut, pentru a-i feri de iele. In Moldova, fetele tinere purtau o radacina de valeriana in san pentru a fi ferite de zburatori si de tot felul de ispite ale trupului. In zona Neamtului se punea o radacina de valeriana pisata intr-un ulcior cu apa neinceputa si se lasa de la rasaritul pana la asfintitul soarelui. Apa respectiva era bauta de barbatii cu aplecare spre desfrau, iar radacina ramasa se ingropa la stalpul de la cerdacul casei (ca sa le fie sufletul chemat langa familie si sa nu uite randuielile firii). In zona muntoasa a Olteniei, radacina de valeriana pisata se dadea vreme de 49 de zile celor posedati de necurat. La rasarit si la asfintit, se lua cate un praf (aproximativ 1,5 grame) de valeriana, care se inghitea cu agheasma. Noaptea se dormea cu o legatura de valeriana, leustean si iarba creata la cap, pentru a alunga toate necuratiile din suflet si din trup. In Bucovina, copiii mici si agitati, care plangeau peste masura, nu dormeau noaptea si pareau chinuiti de spirite rele, erau scaldati in apa calda, in care se punea o cana de fiertura de valeriana. Tratamentul se facea sapte zile la rand, dupa care numaidecat copilul se linistea .
Despre Maslin. Maslinul este un arbust fructifer la origine, dar este educat in asa fel incat sa aiba aspectul unui copac cu trunchi masiv, mai ales odata ce devin maturi. Majoritatea au coroane rotunde, intinse, dar exista si pomi inalti, cu coroane cilindrice; acestia in urma sunt cultivati mai ales in Europa. Sunt pomii care traiesc cel mai mult, din categoria pomilor fructiferi; se spune de unii maslini din Europa ca au 1000 de ani. Frunzele sunt mici, liniare, oarecum groase, cu margini tari si varfuri ascutite; la culoare sunt gri-argintii. Aranjamentul frunzelor este opus, ca la toate speciile familiei Oleaceae. Frunzele cad la fiecare 2 ani. Pot fi considerate un fenomen medical. Măslinul este una din cele mai puternice plante medicinale din lume și aceasta în primul rând datorită frunzelor sale, care ascund în verdele-argintiul lor comori de sănătate greu de bănuit. Frunzele de măslin scad ca prin farmec tensiunea arterială, restabilesc circulația normală, țin diabetul sub control, combat aproape toate tipurile de infecții. Frunzele de măslin sunt un adevărat antibiotic natural, care inhibă creşterea bacteriilor, fungilor şi a paraziţilor. În plus, frunzele de măslin cresc rezistenţa organismului prin stimularea celulelor imunitare. Egiptenii au fost primii care au utilizat in mod practic frunzele de maslin pentru mumificarea regilor. In alte culturi extractul de frunze de maslin era folosit in traditia populara ca remediu pentru febra. Frunzele de maslin au capacitatea de a scadea presiunea sangelui si puternice proprietati antibacteriene. Prin proprietatile antioxidante, previne generarea radicalilor liberi responsabili pentru degradarea melanocitelor (celule pigmentare) sanatoase.