Crema cu vita de vie si castan
Descriere
Descriere:Crema de vita de vie cu castan reface nivelul de hidratare al celulelor, vitalizeaza epiderma, antioxidant, antibacterian activ, elimina mirosul neplacut si igienizeaza pielea piciorului.
Compozitie: vita de vie si castan.
Proprietati:Datorita compozitiei crema activeaza prin aplicare cu masaj, circulatia sanguina la nivelul picioarelor obosite cu varice, reface nivelul de hidratare al celulelor, vitalizeaza epiderma, antioxidant, antibacterian activ, elimina mirosul neplacut si igienizeaza pielea piciorului.
Mod de aplicare: Se aplica pe piele si se maseaza usoar pana este absorbita.
Mod de prezentare: 250 ml.
Producător: Krauter.
Stiati ca:Varicele sunt dilatarea permanenta si patologica a venelor se datoreaza pierderii tonicitatii peretilor. Varicele apar intre 20-40 ani, fiind mai frecvente la femei. Se recomanda ceaiuri, comprese, apiterapie, gimnastica medicala si tratament fizio-balnear. Un prim remediu sint frunzele de varza, care, aplicate pe varice, au actiune decongestionanta. Mai sint indicate si in senzatiile de gambe grele. Se aplica 2-3 straturi de frunze proaspete, usor zdrobite, care se tin sub comprese toata noaptea. Se leaga fara a se stringe prea tare.Cauzele care determina aparitia varicelor sunt variate. Printre acestea se numara varsta, sexul, factori genetici, obezitatea si statul in picioare pentru mult timp. Riscul aparitiei varicelor este mai ridicat la femei pentru ca acestea sufera schimbari hormonale atat in timpul perioadelor menstruale si ale sarcinii cat si in timpul menopauzei. Acesti hormoni contribuie la relaxarea venelor si deci la subtierea peretilor venelor, favorizand aparitia varicelor. Pe de alta parte, si factorii genetici joaca un rol important in aparitia venelor varicoase. Asadar, descendentii unei familii cu antecedente in ceea ce priveste varicele, au sanse mai mari sa sufere de asemenea de varice. Obezitatea este un alt factor important legat de varice. Surplusul de kilograme exercita o presiune sporita asupra picioarelor si a venelor din picioare, care sunt foarte solicitate. Valvele se deterioreaza si permite sangelui neoxigenat sa ajunga inapoi in inima. Astfel se formeaza mici „balti” de sange, adica varice, care se extind si se inmultesc cu trecerea timpului daca nu sunt luate masuri. Debutul afecțiunii este lent și se manifestă prin senzația de neliniște la nivelul gambei, caracterizată prin discrete amorțeli și o senzație de greutate. Aceste fenomene apar după statul prelungit în picioare, eforturi intense sau o pozitie șezândă îndelungată și dispar în poziția culcată, cu picioarele ușor ridicate.
Varicele netratate pot duce la dezvoltarea unor complicații cum sunt: ulcerarația de gambă, ruptura varicelor cu hemoragia consecutivă și tromboflebita.Argila este un alt remediu impotriva varicelor. Amestecata cu apa pina se obtine o pasta moale, se aplica pe partile bolnave unde se tine 3 ore. Se indeparteaza daca apare senzatia de frig sau durere. Foarte eficient este si otetul de mere. Acesta se aplica seara si dimineata pe zona varicoasa. Se maseaza usor cu palma, de la genunchi pina la degetul mare de la picior. Intern, se iau cite doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa.Un tratament excelent pentru varice este urmatorul decoct: frunze si fructe de paducel, frunze si fructe de afin, frunze de urzica, papadie, scoarta de salcie, flori de sulfina si talpa gistei. Din acest ceai se beau 1-2 litri pe zi. Apiterapia recomanda un preparat din 600 ml suc de ceapa rosie plus 300 grame miere de salcim. Se stoarce ceapa maruntita si se strecoara prin tifon. Se adauga mierea si se amesteca bine. Se pastreaza la frigider. Se iau cite 50 grame, inainte sau dupa mesele principale, timp de o luna. Dupa o pauza de o luna, tratamentul se poate repeta, pina la disparitia varicelor. Preparatul este contraindicat in gastritele hiperacide si ulcerele de stomac si duoden.