Cuisoare-mirodenie
Descriere
Descriere. Cuisoare pentru digestie, colici, stari de voma, reumatism, artrita, astm, bronsita, raceala, gripa, pneumonie, dureri de picioare , creste pofta de mancare, alunga tantari. Arborele de cuisoare (Eugenia caryophyllata) este un arbore vesnic, ruda cu mirtul. Florile au un caliciu cilindric, de culoare rosie-purpurie, cu patru lobi si o corola roz-alba.
Mugurii florali se usuca si se valorifica sub numele de cuisoare, nume justificat de infatisarea acestora.
Indicatii: Afrodisiac, calmant, antidepresiv, tonic nervos,
RECOMANDARI: Benefic pentru digestie, colici, stari de voma, reumatism, artrita, astm, bronsita, raceala, gripa, pneumonie, dureri de picioare , creste pofta de mancare, alunga tantarii , alunga melancolia si oboseala.
Prezentare:15 g
Producator: Radix
Despre Cuisoare. Cuisoarele sunt muguri florali si fac parte din familia Caryophyllaceae (Myrtaceae). In China, curtezanele obisnuiau sa mestece cuisoare, pentru a-si parfuma respiratia de fiecare data cand era necesar sa i se adreseze imparatului. In Egipt, pe vremea faraonilor, cuisoarele erau folosite de catre preoti pentru a imbalsama corpurile celor care treceau in lumile de dincolo. In anumite ritualuri indoneziene, cuisoarele inflorite erau considerate sensibile si delicate precum femeile insarcinate. In preajma lor nu se facea nici un zgomot mai puternic, ca nu cumva ele sa se sperie si astfel sa-si piarda prematur mugurii. In secolul al VII-lea, se spune ca arabii faceau negot in Europa cu cuisoare, aceasta pretioasa mirodenie, iar medicii acelor vremuri o considerau panaceu universal, deoarece vindeca foarte multe boli. Termenul de panaceu, provine de la numele zeitei de origine greaca Panacea si era dat leacurilor care se considera ca pot vindeca toate bolile si prelungesc viata. In ayurveda (medicina traditionala indiana) se considera ca cuisoarele dinamizeaza chakra gatului (corespunzatoare glandei tiroide). In medicina chineza, cuisoarele sunt clasificate in categoria plantelor picante al caror foc subtil poate ajuta foarte mult in diferite situatii. Cuisoarele se poate spune ca sunt flori solidificate, ale unui arbore din India, avand aspectul unui cui, de unde si numele lor. Trebuie alese cele groase, bine crescute, proaspete, intregi, de culoare brun inchis, care sunt usor de rupt, puternic mirositoare, cu un gust picant aromatic. Cuisoarele contin taninuri, betacaroten, flavonoide si eugenol, o substanta care se considera ca se gaseste in proportie de 90% in uleiul de cuisoare. Ele contin si sare volatila. Cuişoarele sunt antioxidante foarte puternice, ele încarcă organismul cu energie, fortificând sistemul imunitar. Terapia cu aceşti muguri are un efect dovedit în combaterea infecţiilor, inflamaţiilor, în prevenirea formării cheagurilor de sânge şi a îmbătrânirii premature. De aceea, sunt recomandate în tratarea răcelilor, a oricăror afecţiuni respiratorii sau digestive (precum colita de putrefacţie şi balonarea), având efecte antibacteriene, sudorifice şi calmante. Ceaiul de cuişoare calmează tusea, astmul, durerile de cap sau pe cele cauzate de măsele şi de sinuzită. Cuisoarele au un efect tonic cardiac, antimigrenos si stomahic. Ele reduc mucusul grosier de la nivelul creierului, stimuleaza secretia salivara, incalzesc, diminueaza si disipa si prin urmare sunt potrivite in cazuri de slabiciune si lesin, probleme dentare, hiperaciditate, vertij, maladii maligne si afectiuni ale matricii. Deci prin faptul ca elixirul din cuisoare face ca totul sa se fluidifice, sa se dinamizeze, sa circule, ele sunt un remediu special pentru lipsa noastra de iubire fata de noi insine si pentru oboseala produsa de atitudinile extremiste, rigide, fie ele in bine, fie ele in rau. Recomandate ca bactericid, antiseptic local, inhibitor al agregatiei plachetare, analgezic, tonic aromatic, carminativ, astenii, probleme digestive, ulcer stomacal(regenereaza mucoasa gastrica), respiratie rau mirositoare.