Dong Quai

54,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Dong Quai (Angelica sinensis) este folosit de mii de ani in Medicina Traditionala Chineza pentru imbunatatirea starii de sanatate a femeilor, fiind considerata ‘cel mai bun tonic feminin’ cu actiune polivalenta. Este un remediu naturist .  Herbalistii chinezi o foloseau pentru tonifierea sangelui, plamanilor, inimii si a ficatului.

Compozitie per capsula : 555 mg Angelica sinensis (radacina) cu 1,41 mg Ligustilide. Partea utilizata: radacina 

Efecte:  Dong Quai este un tratament naturist care  reduce manifestarile in premenopauza, menopauza (bufeuri, iritabilitate, depresii, insomnii, uscaciune vaginala, migrene, ameteli), in sindromul premenstrual, dismenoree (dureri menstruale) si in menoragie (ciclu abundent) ,  reduce inflamatiile pelviene si mastoza fibrochistica ,  previne si trateaza osteoporoza (stimuleaza sinteza naturala de progesteron implicat in formarea osteoblastelor) , antianemic foarte eficient (actiune hematopoietica puternica) ,  imunostimulator ,  antitumoral (reduce riscul de cancer san, ovare, uter, colon, esofag, plamani) ,  antispastic, relaxant muscular ,  detoxifiant (urticarii, eczeme, neurodermatite, prurit, vitiligo, acneea rozace, guta) ,  imbunatateste circulatia periferica, inhiba agregarea plachetara, relaxeaza vasele de sange ,  reduce fibroza renala, pulmonara si hepatica (ciroza) ,  hepatoprotector (stimuleaza productia endogena de interferon) ,  reduce efectele cardiopatiei ischemice prin imbunatatirea circulatiei coronariene,  reduce nivelul colesterolului ,  imbunatateste digestia, regleaza tranzitul intestinal ,  antiastmatic ,  antialergic ,  antibacterian.

Producator: Nature s  Way

Despre Dong Quai: Dong Quai sau "angelica chinezeasca" este considerat cel mai bun tonic feminin, avand beneficii multiple asupra sanatatii femeilor, in special in zona fertilitatii si a sanatatii aparatului reproducator. Ea a mai fost numita si "ginseng feminin" si si-a demonstrat de-a lungul miilor de ani utilitatea in combaterea infertilitatii. Don Quai este o planta originara din Asia. Ea creste pe varfurile inalte ale muntilor din China, Coreea si Japonia, intr-o clima rece si umeda. Este o planta parfumata care face parte din familia telinei, are tulpini netede de culoare violacee si buchetele de flori albe si fructe care apar in lunile iulie si august. Radacinile sunt groase si ramificate, de culoare galben-bruna si sunt foarte folosite in componenta ma multor medicamente. Plantele au nevoie de 3 ani pentru a ajunge la maturitate. Dong Quai este o planta extrem de utila in afectiunile ginecologice, in tonifierea aparatului reproducator feminin, precum si in recuperarea organismului dupa nastere. Partea folosita in scopuri medicinale este radacina. Are in compozirtie mai multe ingrediente care pot face minuni in sanatatea femeilor: uleiuri volatile; cumarine si derivati de cumarine; polizaharide,fitosteroli.  zaharuri;vitamine;oligoelemente ;flavonoide;rezine. Este indicata in amenoree; dismenoree; sindrom premenstrual; menopauza; infertilitate; migrene; boli coronariene; constipatie; hipertensiune; artrite; anemii; hepatita; alergii; reumatism , reduce dezechilibrele hormonale (reglarea ciclului menstrual); imbunatateste functia reproductiva a femeilor, tonifiind zona si reducand substantial simptomele sindromului premenstrual; stimuleaza si relaxeaza musculatura uterina; echilibreaza activitatea estrogenica.

Despre Hormoni.  Hormonii sunt elemente esentiale pentru functionarea corpului, jucand un rol crucial, de la faptul ca fara unii dintre ei o femeie nu poate sa ramana insarcinata pana la ajutorul dat ca sa dormi .
Cele mai comune sunt acelea ale progesteronului, care este produs de ovare si de glandele suprarenale dupa ovulatie, mentinand un ritm de crestere sanatoasa a celulelor din interiorul uterului, el fiind astfel pregatit sa accepte un ovul fertilizat in fiecare luna. Testosteronul este creat de ovare si glandele suprarenale si regleaza activitatea sexuala, iar hormonii tiroidali controleaza metabolismul.Hormonii trec prin numeroase schimbari intr-o luna, fiind afectati de ciclul menstrual. O crestere a estradiolului (o forma a estrogenului) la 10 zile dupa inceperea ciclului, cam in perioada ovulatiei, iti va aduce o stare buna de spirit, in timp ce o crestere a progesteronului in cea de-a doua jumatate a lunii te va irita. In aceasta a doua parte apare si o scadere a dorintei sexuale daca folosesti contraceptive cu hormoni, caci estrogenul continut este artificial si blocheaza testosteronul. In jurul varstei de 30 de ani incepe declinul fertilitatii feminine. La 40 de ani inca ai parte de un ciclu menstrual regulat, dar ovarele incep sa produca mai putin estrogen si progesteron. Nu mai exista un echilibru perfect intre acesti doi hormoni, iar testosteronul scade si el. Cu alte cuvinte, incepe premenopauza, o precursoare a menopauzei, care poate dura in jur de 5 ani. Vei incepe, probabil, sa simti bufeuri, o micsorare a dorintei sexuale si uscaciune vaginala. Din fericire, aceste simptome vin si pleaca, nu sunt permanente. S-ar putea sa observi o usoara crestere in greutate, din cauza hormonilor tiroidieni, a caror secretie scade odata cu trecerea anilor.
La 50 de ani, productia de progesteron scade considerabil, mare parte din estrogen venind de la glandele suprarenale si din tesutul gras, nu din ovare. Pana la 51 de ani probabil ai ajuns la menopauza, aceasta putand fi declarata cu certitudine atunci cand ciclul menstrual nu mai exista de un an. Cel mai probabil nivelul testosteronului variaza foarte mult, fapt ce duce la aparitia bufeurilor si iti da peste cap viata sexuala.
S-ar putea sa te confrunti cu o uscare a pielii, din cauza ca estrogenul este implicat in hidratarea epidermei. Usoare stari de confuzie sau o mica alterare a memoriei ar putea sa-si faca si ele simtita prezenta, dar niciunul dintre simptome nu este grav. O solutie sunt terapiile de substitutie hormonala pentru a scapa de bufeuri, insomnii, momente in care memoria este slaba si alte inconveniente care apar odata cu inaintarea in varsta.