Extract din muguri de jneapan

33,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Extract din muguri de jneapan pentru ameliorarea durerilor reumatice si articulare, ajuta la remineralizarea oaselor, sistem osteo-articular.

Compozitie: extract hidro-glicero-alcoolic din muguri de tei jneapan. Contine alcool etilic de cereale 33%.

Recomandari: Extract din muguri de jneapan este un remediu naturist care ajuta la ameliorarea durerilor reumatice si articulare, ajuta la remineralizarea oaselor, sistem osteo-articular.

Mod de administrare: adulti cate 2 ml, in putina apa, de 3 ori pe zi, inainte de mese. Durata administrarii poate varia intre 1-3 luni de zile. Se poate repeta administrarea dupa 1 sau 2 luni de pauza.

Mod de prezentare: flacon 50 ml.

Producator: Plant Extrakt

Asocieri: extract din muguri de brad in consolidarea dificila a fracturilor; extract din mladite de maces in osteoporoza la menopauza; extract din muguri de brad si extract din mladite de mur in artroza, gonartroza, coxartroza si spondiloartroza etc.

Despre Jneapan. Jneapănul (Pinus mugo) este arbust cu tulpină ramificată, ale cărui crengi stau culcate pe pământ. Arbustul are frunze sub formă de ace şi este des răspândit în regiunile alpine. Pinus mugo creşte ca tufiş în regiunile înalte de munte, deasupra zonelor în care se dezvoltă pădurile. Tot sub denumirea de jneapăn există şi Juniperus communis şi Pinus montana. Se mai cunoaşte şi sub denumirea populară de jep.
Are efect antiinflamator. De la aceşti arbuşti putem folosi pentru efectele lor terapeutice mugurii sau vlăstarii tineri. Din aceste părţi ale arbustului se obţin substanţe cu efect antiinflamator, regenerator al ţesutului osos în procesele de decalcifiere. Tratamentul cu preparate pe bază de Pinus mugo este indicat în anumite forme de reumatism, artroze, osteoporoză.
  Decoctul de jneapăn se obţine din două linguriţe cu muguri sau cetină mărunţită, fiartă timp de zece minute într-o cană cu apă.
Alte boli în care poate fi utilizat acest preparat sunt: bronşitele, cistitele, laringitele, litiaza renală, reumatismul, pielitele, traheitele şi uretritele.
  Jneapănul are efecte calmante asupra inimii. De aceea, dacă aveţi nevoie să vă calmaţi sau relaxaţi inima, faceţi băi calde în care puneţi câteva ramuri de jepi, spălate în prealabil.
  Şi mugurii foliari de la jneapăn sunt foarte buni, având efect antiseptic şi antiinflamator. Aceşti muguri se recoltează în luna februarie de pe crengile laterale şi nu de pe cele terminale, ca să nu afecteze dezvoltarea plantei.
Cicatrizant datorita principiilor active care sunt uleiul volatil, taninul, rezinele, vitamina C.
Sub formă de infuzie este folosit ca diuretic, antiseptic şi este recomandat în cistite şi uretrite. Ca antiinflamator este foarte bun în inflamaţiile căilor respiratorii, însoţite de tuse şi de bronşite. Se beau câte două, trei căni pe zi.