Descriere
Descriere: Gimpele este un remediu naturist pentru protectia prostatei.
Compozitie: 0.3 g ghimpe (xanthii herba).
Efecte:Mentine functia urinara normala,sustine sanatatea prostatei, reduce procesul inflamator, favorizeaza cresterea rezistentei organismului la nivelul aparatului urinar; ajuta la eliminarea bacteriilor patogene din tractul urinar.
Recomandari:Ghimpele Se poate folosi ca tratament naturist in afectiunile prostatei (adenom, prostatite, tumori), litiaze renale, infectii urinare, hipertiroidism.
Administrare: Doza recomandata este de 1 capsula de 3 ori pe zi.
Prezentare: 40 de capsule.
Producator: Laboratoarele Favisan
Stiati ca:Gimpele este o planta ierboasa, inalta de pana la un metru, cu tulpina bogat ramificata si plina de ghimpi, ceea ce explica si denumirea sa populara. Creste in zonele de campie, dar mai ales in cele de deal, putand fi intalnita insa si in regiunile muntoase joase. Se distinge prin extraordinara sa rezistenta la seceta, la intemperii, la poluare si la orice factor de mediu agresiv, ceea ce explica arealul sau gigantic, incluzand sudul si nordul Africii, centrul si sudul Europei, o mare parte din Asia, precum si America de Sud. In terapia naturista, ghimpele si-a dovedit eficienta in boli din cele mai diverse, de la cele infectioase la cancer si afectiuni degenerative, actionand ca antiinflamator si anticongestiv, dezinfectant, cicatrizant. In scop terapeutic de la ghimpe se foloseste tulpina inflorita, care se recolteaza de la sfarsitul lunii iunie si pana toamna, in septembrie, octombrie, dintr-un kilogram de planta proaspata obtinandu-se doua, trei sute de grame de planta uscata.
Ghimpele poate fi consumat ca medicament naturist sub forma de infuzie, pulbere si tinctura in boli precum cancerul de prostata, ca adjuvant, litiaza renala, microlitiaza biliara, hipertiroidie. Principalele proprietati ale sale sunt: decongestiva ferma in adenomul de prostata, aperitiv, diuretic, antiinflamator, anticongestiv, dezinfectant, diuretic, antidiabetic, antitumoral, stimuleaza peretii venelor.Uz extern:hemoroizi - spalaturi locale cu infuzie.
Siati ca :Virginia Faur a lucrat 24 de ani în cercetare şi a obţinut 106 brevete de inventator, majoritatea în domeniul medicamentului.În anul 1988, a fost cotată a treia femeie-inventator din lume, având în faţă două japoneze.Între 1991 şi 1994 a participat la congrese în S.U.A şi Germania, a prezentat câteva realizări proprii, fiind distinsã cu trei titluri de doctor: în medicină naturală, fitoterapie şi holistică.În anul 1991 a înfiinţat Laboratoarele FAVISAN. A omologat peste 500 de preparate din plante (ceaiuri, siropuri, sucuri, tincturi, pulberi de plante în capsule, cosmetice naturale) şi peste 100 de programe de sănătate, ca de pildă: slăbit, acnee, parodontoză, varice, hemoroizi, cataractă, ciroză hepatică, psoriazis, diabet, litiaze biliare şi renale, reumatism, arterită, astm bronşic, leucemie, cancer.
D-na doctor Virginia Faur a gandit o schema de tratament cu rezultate benefice pentru adenom de prostata:
Dimineata:Favicomplex P (lichid enzimatic): 40 ml, de 1-3 ori/zi; Favicomplex oligosol (spray bucal): 1-2 vaporizări bucale
Intre mese:Nutrisan PROT 1 şI 2 (ceai de protecţie): 1-2 ceaiuri/zi sau 1/2 1 linguriţă plantă pulvis (separat, din fiecare).
Nutrisan FVS 1 (ceai tonic): 1-2 ceaiuri/zi sau 1/2-1 linguriţă pulvis
Nutrisan PRO (ceai pentru prostată): 1-2 ceaiuri/zi sau 1/2-1 linguriţă plantă pulvis
Nutrisan UG (ceai pentru protecţie uro-genitală): 1-2 ceaiuri/zi sau 1/2-1 linguriţă plantă pulvis
Favicomplex de ienupăr: intern - 3-4 picături în ceai cald, de 2-3 ori/zi, extern - 10-15 picături în apa de baie.
Ghimpe (tinctură): 20-30 pic., de 3 ori/zi sau 1-2 cps., de 3 ori/zi.
Pufuliţă (tinctură): 20 pic., de 3 ori/zi sau 1-2 capsule, de 3 ori/zi.
Lemn dulce (tinctură): 30-40 pic., de 3 ori/zi sau 1-2 cps., de 3 ori/zi.
Tinctură de mesteacăn: 30 de picături, de 3 ori pe zi.
Tinctură de ţelină: 20-40 de picături, de 3 ori pe zi.
Ulei de cătină: 10-30 de picături, de 3 ori pe zi.
Tătăneasă (tinctură sau ulei): conform etichetei.
Tonic GL (echilibrant glandular): 40 de picături,d e 3 ori pe zi.