Linte rosie

11,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere: Lintea rosie este săracă în grăsimi dar este bogată în proteine, calciu, fier, fosfor, cupru, potasiu şi vitamina B1 şi C.Se gateste sub forma de  supe, pateuri, salate, şi cel mai important este că se găseşte în toate sezoanele şi se potriveşte la fel de bine ca hrană atât iarna, cât şi vara. Lintea roşie are un timp mult mai scurt de fierbere decât lintea verde(aproximativ 25-30minute).

Compozitie: linte rosie.

Mod de prezentare: 500g.

Producator:  Sanovita

Retete: Supa crema de linte:200 g linte, 3-4 cartofi, 2-3 morcovi, 1 ceapa, 1 telina, 1 ardei, 3-4 linguri pasta rosii, 1 lingura de fulgi de drojdie, 3 linguri de ulei, 2-3 catei de usturoi, marar, busuioc.Morcovul, ceapa, telina si ardeiul se taie cubulete, se pun la fiert impreuna cu lintea(inmuiata, spalata si scursa inainte).Dupa ce s-au fiert, adaugam pasta de rosii si dupa cateva clocote punem condimentele, fulgii de drojdie, usturoiul si apoi le mixam cu blender-ul.ornam cu patrunjel verde sau marar.

Linte rosie scazuta: 500 g linte inmuiata peste noapte, 1 ceapa taiata marunt, 2 morcovi, 2 graunti de usturoi, 1 foaie de dafin, 1 lingura zahar brun, 1/3 cana zeama de lamaie, 1 lingurita de sare, 1 lingurita patrunjel, 1 lingurita boia de ardei dulce, 2 linguri faina integrala, lapte de soia. Lintea se fierbe impreuna cu foia de dafin si zaharul. Ceapa, morcovul si usturoiul se calesc in putina apa. Cand lintea este fiarta se amesteca cu celelalte ingrediente. Din faina, lapte si ulei se face un sos besamel apoi se adauga la tocana de linte.