Descriere
Descriere: Magneziu lichid este un remediu naturist care mentine integritatea structurala si functionala a sistemului osteo-articular, densitatea osoasa, ajuta la dezvoltarea si functionarea optima a sistemului osteo-articular, muscular, cardiovascular, endocrin si nervos, mentine echilibrul sanguin dintre calciu, potasiu si sodiu, ajuta la absorbtia calciului la nivel intestinal si fixarea lui in oase, ajuta la formarea enzimei SOD, cu rol antiinfectios, ajuta la reglarea colesterolului si a tensiunii arteriale (cauzate de aportul scazut de calciu in sange)
Compozitie:magneziu, apa distilata.
Actiune: Magneziu lichid este un tratament naturist eficient in stari carentiale de calciu, magneziu, vitamina D si zinc cauzate de alimentatia necorespunzatoare, perioada de crestere la copii, rahitism, anemie , obezitate, diabet, hipertensiune arteriala, hipoparatiroidism, pseudohipoparatiroidism , dermatita seboreica, psoriazis, vitiligo, scleroderma, keratoza actinica, lupus vulgaris, SIDA, - boala Wilson - forma coreo-atetozica la copii, stres fizic si psihic, oboseala cronica, depresii, instabilitate emotionala, anorexie nervoasa .
Mod de administrare:3x1lingura pe zi
Prezentare:flacon 500ml
Producator: Favisan
Carenta de magneziu se manifesta prin fragilitate a unghiilor, parului, dintilor, spasmofilie, decalcifieri ale oaselor, stari depresive, isterice, hiperemotivitate, senzatia lipsei de aer, crize de tetanie, agravarea reumatismului degenerativ, diferite reactii alergice, tremuraturi. furnicaturi si amorteli ale extremitatilor, oboseala a ochilor, diskinezie biliara, colici abdominale, diminuarea capacitatii de aparare antiinfectioasa a organismului , rinite persistente.
Stiati ca: Magneziul este important atât în dezvoltarea animalelor cât și a plantelor. Clorofila constă în porfirine bazate pe magneziu. Necesarul zilnic de magneziu al unui adult este de 300-400 mg în funcție de sex, greutate și înălțime. O dozare inadecvată a magneziului cauzează deseori spasme musculare și este asociată cu boli cardiovasculare, diabet, hipertensiune, osteoporoza. Deficiența acută este rară și nu este niciodată datorată unei insuficiențe din alimentație ci urmare a unor boli specifice care sunt în general rare.
Verdețurile, ca de exemplu spanacul , furnizează magneziu pentru că molecula de clorofilă conține acest metal. Nucile , semintele și unele cereale sunt o bună sursă de magneziu. Deși magneziul este prezent în multe alimente, se întâlnește în general în cantități mici. Conform părerii multor nutriționiști, necesarul zilnic de magneziu nu poate fi asimilat dintr-un singur fel de mâncare. Mâncând o mare varietate de mâncăruri, incluzând cinci feluri de fructe și legume zilnic și multe cereale, se poate asigura doza adecvată de magneziu.
Cantitatea de magneziu conținută în alimentele prelucrate este în general mică. Apa poate fi o sursă de magneziu, dar cantitatea diferă în funcție de calitatea apei.
Corpul uman contine, in medie, 25 grame de magneziu. Nevoile zilnice in acest mineral sunt apreciate la 300 mg, indiferent de sexul individului. In perioadele de sarcina si de alaptare, acest necesar poate creste pana la 355-450 mg. In primul an de viata, nevoile de magneziu sunt de 40-70 mg/zi si cresc progresiv, de la 100 mg la sfarsitul primului an, pana la 250 g la 10 ani.