Mastic Gum
Descriere
Descriere: Mastic Gum este un remediu naturist care actioneaza eficient impotriva bacteriei Helicobacter pylori, responsabila de aparitia ulcerului gastric si duodenal.
Indicatii : Mastic Gum este un tratament naturist , indicat ca antibacterian impotriva bacteriei Helicobacter pylori care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului, provocand ulcerul gastric si duodenal; infectia provocata de Helicobacter pylori este asociata cu un risc crescut de aparitie a cancerului gastric, limfoamelor de tip MALT (forme de neoplazii ale mucoasei digestive), a unor forme de eczema, reflux gastro-esofagian, halenei digestive; protector impotriva ulceratiilor prin actiune antisecretoare si citoprotectiva asupra mucoasei gastrice si duodenale , antitumoral : induce apoptoza, inhiba angiogenia in leucemie si in cancerul de colon , preventiv in aparitia cariei dentare prin reducerea placii bacteriene dentare.
Recomandari: Mastic Gum Extract este un remediu naturist recomandat ca antibacterian impotriva Helicobacter pylori care infecteaza mucoasa stomacului si a duodenului si provoaca ulcerul gastric si duodenal. Infectia provocata de Helicobacter pylori este asociata cu risc crescut de aparitie a cancerului gastric, limfoamelor de tip MALT (forme de neoplazii ale mucoasei digestive), eczemelor, a bolii de reflux gastroesofagian si a halenei digestive;
Compozitie per capsula : 500 mg rasina din arborele de mastic (Pistacia lentiscus), 350 mg extract garantat 35 % de acid masticonic.
Administrare : 2 capsule / zi inainte de masa de dimineata sau conform recomandarii medicului de specialitate, in cure de minimum 30 zile.
Continut : 45 capsule.
Producator : Solaray, USA
Despre Mastic Gum. Rasina din Mastic gum se obtine prin crestarea arborelui de mastic si din fructele acestuia. Masticul de cea mai buna calitate se obtine in insula greceasca Chios, in Marea Egee, unde este cunoscut si sub numele de "Lacrimi de Chios". Inca din Evul Mediu in aceasta insula se cultiva, recolta se foloseste rasina in afectiuni gastrointestinale. Guma de mastic este un exudat rasinos obtinut din tulpina si frunzele principale ale Pistacia lentiscus. Aceasta este folosit ca ingredient alimentar in regiunea mediteraneana. Din punct de vedere clinic, guma de mastic a fost eficienta in tratamentul ulcerelor gastrice benigne si a celor duodenale , aratandu-si proprietatile antisecretorii usoare si cytoprotective, protejeaza impotriva ulceratiilor prin actiune antisecretoare si citoprotectiva asupra mucoasei gastrice si duodenale; complementar in terapiile antitumorale: ajuta la inducerea apoptozei, inhibarea angiogenezei in cancerul de colon; ajuta la prevenirea aparitiei cariei dentare prin reducerea placii bacteriene dentare. Dupa evaluarea proprietatilor antibacteriene ale masticului impotriva H. Pylori, s-a dovedit ca: guma de mastic a omorat tulpina H. pylori NCTC 11637. La concentratii mai mici, cresterea bacteriilor era inca in mod semnificativ inhibata, cu un efect postantibiotic clar, chiar de la cea mai scazuta concentratie utilizata. Guma de mastic provoaca modificari clare ultrastructurale in organism. Aceste rezultate sugereaza ca guma de mastic are o activitate antibacteriana clara impotriva H. pylori. Aceasta activitate se poate explica, cel putin partial, prin proprietatile anti-ulcer peptic. Examinarea efectului anti-H. pylori a diferitelor elemente constitutive ale masticului, care au fost recent gasite, pot identifica ingredientul activ. Chiar si dozele mici de guma de mastic (mastic gum) - 1 mg pe zi, timp de doua saptamani - pot duce la vindecarea ulcerului peptic, foarte rapid, dar mecanismul prin care are loc acest proces nu este inca foarte clar. Am constatat ca guma de mastic actioneaza impotriva bacteriei Helicobacter pylori, lucru care ar putea explica efectul sau terapeutic la pacientii cu ulcer peptic. Ulcerul peptic este o rana care apare pe tractul gastrointestinal la nivelul peretilor stomacului sau al duodenumului.Multa vreme s-a crezut ca stressul si/sau alimentatia sunt cauza lui. De fapt cauza principala a aparitiei bolilor gastrice in general si a ulcerelor digestive in mod special, este o bacterie numita Heliobacter Pylori. Studii medicale recente arata ca extractul din Mastic Gum impiedica cresterea bacteriei Heliobacter Pylori si deci conduce la repararea peretilor stomacului.
Despre Helicobacter pylori. Helicobacter pylori afecteaza aproximativ 50% din populatia lumii, fapt ce o plaseaza pe locul doi in clasamentul celor mai raspandite infectii bacteriene din lume, dupa caria dentara. De o rezistenta covarsitoare, Helicobacter Pylori persista toata viata in mediul atat de dur si de acid al stomacului, fiind responsabila de majoritatea bolilor stomacale. Se raspandeste respiratie, prin sarut, prin folosirea aceleiasi toalete, acelorasi haine, cuverturi, prin apa contaminata, prin absenta unor masuri de igiena esentiale cum ar fi spalatul pe maini. O data fixata in stomac, ea continua sa se raspandeasca pe toata durata vietii, uneori fara sa fie observata si fara sa determine consecinte negative asupra sanatatii persoanei infectate. De cele mai multe ori insa, H. Pylori provoaca o inflamatie cronica a stomacului numita gastrita cronica, afectiune ce evolueaza lent si persista toata viata, daca nu este tratata. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul a mai mulor ani, in ulcer sau chiar cancer. Studiile au aratat ca la nivelul stomacului, H. Pylori este responsabila de 7 cazuri de ulcer din 10, iar la nivelul duodenului, de 9 cazuri din 10. In ceea ce priveste cancerul, cifrele sunt ingrijoratoare. H. Pylori este prima bacterie implicata in dezvoltarea unei forme de cancer si, incepand cu anul 1994, Agentia Internationala de Cercetarea Cancerului a clasat-o drept agent cancerigen de gradul I. In prezent, cercetatorii estimeaza ca este responsabila de cazurile de cancer gastric intr-o proportie de 60-90%. In Franta, aceasta bacterie omoara anual un numar egal de oameni precum accidentele rutiere. Totusi, nu trebuie sa va panicati, pentru ca studiile arata in acelasi timp ca din totalitatea persoanelor infectate, doar 1-3% vor dezvolta ulterior cancer. E nevoie de multi ani ca afectiunea sa ajunga la acest ultim stadiu si de influenta a mai multor factori precum: predispozitia genetica, fumatul, consumul mare de sare, saramurile consumate in cantitati exagerate, carnea rosie, pestele afumat, expunerea la nitrati si nitriti. Pylori se face vinovata si de respiratia urat mirositoare. Ultimele cercetari au dovedit ca aceasta bacterie traieste si in gurile persoanelor infectate, unde se asociaza cu alte bacterii, cauzand halitoza sau mirosul neplacut al gurii. Helicobacter Pylori este o bacterie care se cantoneaza la nivelul mucoasei gastrice, perfect adaptata la mediul acid de la nivelul stomacului si determina o inflamatie cronica la nivelul mucoasei (gastrita cronica),raspunzatoare de aparitia ulcerului gastro-duodenal si transformarea maligna a acestuia. Dupa ultimele estimari pe plan mondial, peste jumatate din populatia globului este afectata, fiind mai putin raspandita in tarile cu nivel economic mai ridicat. Se apreciaza nivelul de risc al infectiei cu Helicobacter Pylori egal cu cel al fumatului a 12-15 tigari pe zi, dar numai 10-15% dintre persoanele infectate cu HPylori dezvolta forme grave de ulcer sau alte afectiuni . Bacteria Helicobacter pylori a fost identificata inca din 1906, de catre profesorul de patologie de la Universitatea din Torino, Giulio Bizzozero si polonezul Walery Jaworski, in stomacul unui caine si au denumit-o Vibrio rugula, dar nu au fost luati in seama la timpul respectiv, deoarece era exclusa ipoteza existentei unei bacterii care sa poata trai in mediul gastric foarte acid.
Abia in anul 1979, doi medici australieni au evidentiat pe placutele insamantate cu materiale prelevate bioptic de la pacientii cu gastrite pe care s-au inmultit germenii, reusind cultivarea bacteriei in conditii de laborator,reproducand conditiile de aciditate din stomac; datorita formei specifice, spiralata, de helix, a fost denumita Helicobacter Pylor. Desi controversata, vreme de 25 de ani, pentru aceasta descoperire, autorii au primit in anul 2005 Premiul Nobel pentru Medicina. Cauze si factori determinanti: predispozitie genetica , varsta, fiind preponderenta peste 50 de ani dar poate sa apara si la varste mai tinere, chiar la copii, circulatia sau desfasurarea activitatilor socio-profesionale in spatii aglomerate, modul de transmitere a Helicobacter Pylori se face, interuman (pe calea aerului, prin respiratie, stranut, tuse), prin sarut, alimente sau apa contaminata, igiena necorespunzatoare, maini ,alimente nespalate, folosirea toaletelor publice (localuri, restaurane, hoteluri),acelorasi cuverturi, haine de imprumut. Consecintele infestarii organismului cu Helicobacter Pylori: dispepsiile non- ulceroase dar mult mai frcvent, ulcerul peptic si tot ea poate fi raspunzatoare de producerea halenei fatide, prezenta H.Pylori este incriminata in dezvoltarea unor probleme autoimune (s-a constatat disparitia unor rash-uri cutanate de etiologie necunoscuta, prin tratarea infectiei cu H.Pylori), sindromul de oboseala cronica, encefalopatia portosistemica, mult mai rar, poate fi raspunzatoare de boala diareica la copii , peste 70% din cazurile de cancer sunt asociate cu infectia de H.Pylori, adenocarcinom gastric, limfom gastric; OMS o defineste drept carcinogen de tip I, fiind singura bacterie cunoscuta cu rol in producerea cancerului, participa ca un co-factor la producerea carcinomului hepato-celular, adenocarcinomul colo-rectal . O ultima descoperire in domeniu se axeaza pe faptul ca H. Pylori rezista si afecteaza mucoasa stomacului cu ajutorul unei proteine numite ureaza.