Orez brun prefiert
Descriere
Recomandari: Atat orezul alb, cat si cel brun au cam acelasi numar de calorii, carbohidrati , proteine, si grasimi. Dar cel brun are in plus numeroase vitamine si minerale, sintetizeaza colesterolul si acizii grasi, protejeaza celulele de radicalii liberi si regleaza functionarea tiroidei, intaresc de asemenea organismul ,are abilitatea de a scadea colesterolul , ajuta in cazul diabetului de tip 2, previne cancerul, mentine silueta
Compozitie: orez brun, 100% natural
Prezentare: punga de 1 kg
Producator: SanoVita
Retete: Sarmale cu ciuperci:500 g orez brun, 200 g ciuperci, ½ cana soia granule, 5 cepe taiate marunt, 3 morcovi razuiti fin, 4 linguri pasta de rosii, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de marar verde, 1 lingurita legume uscate, 1 lingurita fulgi de drojdie, 4-5 linguri de ulei, sare dupa gust, 1 varza.
Ceapa si morcovul se calesc in putina apa si ulei, dupa care adaugam ciupercile si soia, inmuiata in apa calduta si apoi fiarta 15 min.Adaugam orezul spalat bine, legumele uscate, sarea, fulgii de drojdie, cimbrul si pasta de rosii.Varza se opareste si umplem fiecare frunza cu aceasta compozitie.Le fierbem la foc mic in apa, ulei si condimente dupa gust.Cu mamaliguta calda si smantana, sarmalele cu ciuperci sunt o alegere foarte buna pentru o masa sanatoasa.