Plasturi antireumatici
Descriere
Descriere: Plasturi antireumatici sunt un remediu naturist indicat in reumatism.
Compozitie: mosc, extract din oase de leopard, radacina de aconite salbatice, menthol, salcilat de metil, ulei camforat, extract din plantele galagal si angelica dahurica, camphor, condroitin etc.
Efecte: Plasturi antireumatici sunt un tratament naturist care inlatura durerile de reumatism; nevralgie; intinderi musculare, luxatii, contuzii, trateaza inflamatiile si durerile de la nivelul articilatiilor, spatele, tesuturilor moi, aplicat in zona cefei, ajuta la dezobstructia cailor nazale, ameliorarea durerilor musculare si durerilor de cap din timpul raceli si gripei.
Mod de utilizare: se dezlipeste folia protectoare si se aplica plasturele pe zona afectata (pielea fiind curatata si uscata in prealabil) timp de 12-24 ore.
Mod de prezentare: 6 plasturi a 7cm*10 cm.
Producator: Naturalia Diet.
Despre Reumatism. Reumatismul (greacă rheo - curge) este o boală cronică, infectioasa, sau alergica însoțită de dureri la nivelul aparatului locomotor (articulațiilor) sau de tulburări ale aparatului cardiovascular. Cele mai multe forme de reumatism sunt cauzate de tulburările sistemului imun, când mecanismele de apărare a organismul atacă propriile țesuturi, ca în artita reumatoidă când sunt atacate țesuturile articulațiilor. Bolile autoimune pot apărea sub forma de colagenoză, prin atacul și degradarea colagenului articular. Cauzele acestor defecțiuni imunologice pot fi ereditare, infecții intestinale și urogenitale, pe când o mare parte nu sunt nici azi cunoscute. Formele cronice se prezintă ca inflamații dureroase care duc la deformări articulare și reducerea mobilității până la blocaj articular. Formele cele mai grave sunt din grupa „colagenoze” și „vasculite” când boala se extinde la organele interne, provocând în final moartea. Părerea că reumatismul este o boală a bătrâneții nu corespunde cu realitatea, boala apărând și la copii. Reumatismele pot fi impartite in 6 grupe principale: reumatismele infectioase sunt cauzate de prezenta unui germene in articulatie: artrita gonococica sau artrita tuberculoasa, de exemplu;
reumatismele inflamatorii se observa, in general, in cadrul bolilor de sistem ca reumatismul articular acut, poliartrita reumatoida, spondilartropatia, artrita psoriazica, lupusul eritematos diseminat, pseudopoliartrita rizomeilica, sindromullui Schonlein-Henoch, angeitele; reumatismele microcristaline sunt cauzate de prezenta cristalelor in articulatie sau in tendoane: guta, condrocalcinoza articulara, boala calcificarilor tendinoase; reumatismele degenerative sunt provocate fie de degenerescenta si uzura unei articulatii (artroza membrelor), fie a unor cauze mecanice (de exemplu un efort exagerat pentru a ridica o greutate, in caz de hernie discala), fie unei combinatii a acestor factori (sindromul de ingustare a canalului carpian); atingerile inflamatorii periarticulare cele mai frecvente sunt tendinitele, bursitele si periartritele; afectiunile hematologice sau tumorale care se exprima prin dureri ale aparatului locomotor sunt reprezentate, in principal, prin mielomul multiplu si prin metastazele canceroase osoase.