Quinoa
Descriere
Descriere:Despre Quinoa - considerata mama tuturor cerealelor , quinoa este incadrata in categoria supraalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre. Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B.Inlocuieste orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi, isi mareste volumul de 4 ori, nu contine gluten, denumita si “cereala care bate carnea” datorita nivelului proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta proteina vegetala are exceptionalul merit ca nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor, reduc cantitatea de grasimi din sange si previn formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord, are un usor gust si aroma de nuca, contine de asemenea fibre si aproape toti aminoacizii esentiali cunoscuti, care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala, stimuleaza sistemul imunitar, contine mai mult calciu decat laptele ajutand la intarirea scheletului, a oaselor si a cartilajelor devenind un bun factor de protectie impotriva degradarii oaselor, artritei, malabsorbtiei calciului si a altor dereglari similare.
Compozitie:boabe quinoa
Actiune:Boabele de quinoa incoltite sunt recomandate pentru tratarea tulburarilor cauzate de ficatul lenes:oboseala, alergii,balonare,indigestie cronica,puls slab.Se recomanda si persoanelor cu intoleranta la gluten
Mod de utilizare:Se poate pregati ca si orezul doar ca se fierbe mai putin, 14 – 18 minute, in proportia de 2 cani apa la o ceasca de boabe.
Continut: 250 gr
Producator: Sanovita
Retete: Salata de quinoua: 200 g quinoua, 1 castravete, 2 rosii, 1 ceapa mica rosie, 20 frunze de menta, ulei de masline, zeama de lamaie, sare.Quinoua se spala si se fierbe in apa ( de 2 ori mai multa apa decat cantitatea de quinoua), aprox. 15 minute.Rosiile si castravetele se taie cubulete, ceapa si menta se taie marunt. Se amesteca ingredientele, adaugam uleiul, lamaia si sarea dupa gust. Se serveste dupa 15-20 de minute, timp in care aromele se intrepatrund.O salata racoritoare, cu multe vitamine si fibre, necesare pentru un nou start viguros la inceput de primavara.