Roinita extract

Dacia Plant S.R.L
13,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L

Descriere

Descriere: Roiniţa pentru vindecarea rănilor, a muşcăturilor veninoase şi înţepăturilor de scorpion face parte din familia Lamiaceae, fiind o plantă erbacee, perenă, heliofilă, cu frunze ovate şi flori albe-liliachii. Cunoscută încă din antichitate datorită proprietăţilor terapeutice deosebite, a fost menţionată de Plinius şi Dioscoride, care afirmau că frunzele de roiniţă înmuiate în vin şi aplicate extern se foloseau pentru vindecarea rănilor, a muşcăturilor veninoase şi înţepăturilor de scorpion.  În medicina tradiţională se întrebuinţează ca remediu pentru reglarea psiho-emoţională, normalizarea funcţiei cardiace şi ameliorarea proceselor cognitive. Se mai numeşte alămâiţă, buruiana-stupului, busuiocul-stupului, iarba-albinelor, melisă, roişte, etc.

Compozitie: Mellissa officinalis (roinita), alcool etilic, apa.

Efecte intern: Reglator psiho-emoţional, stimulent al memoriei, antispastic, analgezic, stomahic, coleretic şi colagog, carminativ, antiseptic,, antiherpetic, antitiroidian,  stimulează pofta de mâncare.
Extern: Cicatrizant, antiseptic.  

Recomandari intern: Ca adjuvant în: stări de nervozitate, stress, anxietate, depresie, insomnii, afecţiuni gastro-intestinale pe fond nervos, nevroze cardiace, distonii neurovegetative, tulburări de memorie, dureri de cap, migrene, nevralgii,  ulcer gastro-duodenal, dischinezii biliare, indigestii, meteorism (balonare), colici gastro-intestinale, colite cronice, enterocolite, anorexie, greţuri, vărsături.
Extern: Se utilizează ca adjuvant în: eczeme şi răni superficiale.

Administrare intern: Se ia, de regulă, o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.
Extern: Se aplică local sub formă de tamponări cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă (jumătate de pahar).

Contraindicatii: Sarcină, alăptare, hipotiroidie.

Precautii: In cazul persoanelor care utilizeaza sedative si calmante de sinteza, se recomanda evitarea utilizarii in paralel a acestei plante.

Prezentare: Sticla 50 de ml.

Producator: Dacia plant