Descriere
Descriere:Salvia este un remediu naturist care activeaza sistemul neuroendocrin.
Compozitie:salvie 0.2 g
Actiune: Activeaza sistemul neuro-endocrin, circulatia sanguina, este hipoglicemiant, coleretic, antispastic, tonic uterin, tonic sexual, carminativ, antisudorific, antibronsitic, surmenaj intelectual.
Efecte: Salvia se poate folosi ca tratament naturist in disfunctii circulatorii, diabet, dismenoree, transpiratii nocturne, nervozitate, meteorism abdominal, dischinezie biliara, bronsite cronice, tonic nervos, tonic uterin, antispastic, tonus sexual scazut.
Mod de administrare: 2 capsule de 3 ori pe zi.
Mod de prezentare: 40 capsule.
Producator: Favisan
Stiati ca: Salvia officinalis, are puteri miraculoase in aproape orice boala. Denumirea plantei vine din latinescul salvare, a salva, a vindeca.Despre aceasta planta extrem de aromata, cu frunze verzi, albicioase, si flori rozalbe si violete, se spunea in Antichitate ca este sacra, fiind adusa pe pamant chiar de zei. Cine are salvie in gradina nu lasa batranetea sa se apropie spune un vechi proverb chinezesc. Medicii greci si romani Galen, Plinius, Dioscoride elogiaza si ei salvia, considerand-o o regina a ierburilor tamaduitoare, cu efecte protectoare magice.De la ea se folosesc frunzele si partile aeriene inflorite, care sunt foarte bogate in uleiuri volatile, avand un gust puternic aromatic si astringent. Gasim aceasta planta sub forma de ceai in practic toate magazinele specializate de tip Plafar, la fel ca si anumite preparate pe baza de salvie, cum ar fi tinctura. Pulberea se obtine prin macinare cat mai fina cu rasnita electrica de cafea. Depozitarea pulberii de salvie se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum doua saptamani (deoarece uleiurile volatile se evapora foarte rapid). De regula, se administreaza de 3-4 ori pe zi, cate o jumatate de lingurita rasa, pe stomacul gol.Deoarece salvia are proprietati calmante, antibacteriene si antifungice, trateaza cu succes bolile de piele. Ranile, eczemele, micozele, iritatiile si arsurile se trateaza prin spalari zilnice cu decoct de salvie si aplicarea de cataplasme din frunze proaspete, zdrobite.Ceaiul de salvie combate formarea cheagurilor de sange, fiind util in prevenirea si tratamentul infarctului miocardic si a durerilor generale coronariene. Pulberea de salvie, cate o lingurita de patru ori pe zi, in cure de 21 de zile, cu pauza de zece zile, se recomanda in caz de colita, enterocolita, colita de fermentatie, diverticulita. Ceaiul de salvie, consumat zilnic, cate o cana, mai ales de persoanele de varsta a treia, fortifica intregul organism, fereste de atacurile de apoplexie, calmeaza spasmele musculare, reduce tremurul mainilor, durerile de coloana, imbunatateste memoria, scade tensiunea si detoxifica organismul. Baile cu salvie inlatura oboseala, confera pielii o aroma placuta si mentin un tonus psihic bun.Atentie, desi salvia are multe virtuti terapeutice, poate face si rau mai ales, la excese. Salvia nu se recomanda persoanelor care sufera de epilepsie si femeilor care alapteaza. De asemenea, diabeticii insulinodependenti trebuie sa fie foarte precauti daca folosesc planta si sa-si supravegheze glicemia.