Sirop fier+vitamina C

Laboratoarele Favisan
21,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Laboratoarele Favisan

Descriere

 Descriere: Sirop Fier + Vitamina C.

Compozitie: Fier, Vitamina C, sirop simplu, acid citric, acid lactic, apa, aroma naturala. 5 ml de sirop (o lingurita) contin: fier 11,6 mg (64.4%), vitamina C 25 mg (41,6%). Nu contine conservanti si arome sintetice.

Efecte: Are aport de fier ionizabil intr-o forma bine tolerata. Corecteaza anemiile feriprive.

Recomandari: Anemii feriprive, profilaxia carentelor de fier. Este recomandat in timpul sarcinii, adolescentelor, copiilor, donatorilor de sange si in caz de hemoragii.

Administrare: La adulti,cate 1 lingurita (5 ml) de 2 ori pe zi. La copii, numai la indicatia medicului. Profilactic, 1 lingurita pe zi.

Precautii: Fierul micsoreaza absorbtia tetraciclinelor, motiv pentru care se administreaza o lingurita de sirop la cel putin 3 ore de la momentul cand s-a aplicat tratamentul cu tetraciclina.

Prezentare: Flacon 250 de ml

Stiati ca:Vitamina C prezinta o importanta capitala pentru organism. Principalele ei proprietati sunt urmatoarele:intervine in fenomenele de oxidoreducere, fiind cel mai puternic antioxidant;este antiinfectioasa, tonifianta, antitoxica;participa la asimilarea de catre organism a fierului;previne si vindeca scorbutul;mareste rezistenta vaselor sanguine ;contribuie la formarea globulelor rosii, a dintilor si oaselor;are rol de reglare a nivelului glicemiei si al colesterolului, de distrugere a toxinelor acumulate in organism;intervine in buna functionare a tesuturilor, precum si a diferitelor organe;participa la transformarile chimice ale proteinelor, lipidelor si glucidelor, la formarea substantelor intercelulare ;diminueaza perioadele de convalescenta;este eficienta in reducerea ritmului de opacjfiere a cristalinului (indeosebi la persoanele varstnice);intarzie aparitia cataractei si-i reduce gravitatea cu cca 50%;impiedica depunerea grasimilor la nivelul ficatului asigura functionarea normala a celulei hepatice;protejeaza acidul folic ;are actiune antialergica ;ca laxativ natural;scade incidenta aparitiei de cheaguri in vasele sanguine;mareste gradul de absorbtie a fierului organic;reduce efectele unui numar mare de alergeni;asigura coeziunea celulelor proteice, marind astfel durata vietii

Pentru un adult sanatos doza de vitamina C este de 73 mg/zi. La femeile aflate in perioada de graviditate, acesta este de cea 100 mg/zi, iar la cele care alapteaza - de 50 mg/zi. Necesarul de vitamina C al copiilor este de 1,5-2 mg/kilogram-corp/zi, in functie de varsta. Aportul de vitamina C trebuie marit pentru muncitorii care lucreaza in mediu cu plumb, benzen sau lacuri, precum si in cazul sportivilor, in perioadele de antrenament (pana la 200 mg/zi). De asemenea, necesarul este mai mare in unele cazuri patologice cu metabolismul crescut, apoi in bolile infectioase, tuberculoza, ulcer gastric si ulcer duodenal, precum si la varstnici si la fumatori (fiecare tigara fumata distruge intre 25 si 100 mg) . Vitamina C este consumata mult mai repede in conditii de stres. Actiunea antiaterosclerotica, anticolesterolica a vitaminei C, precum si procesul de activare a circulatiei sanguine capilare datorat acesteia sunt favorizate prin asocierea ei cu vitaminele B3 si P. Surplusul de vitamina C se elimina rapid din organism.

Hipovitaminoza C se evidentiaza prin urmatoarele simptome : oboseala, sangerari ale pielii si a mucoaselor, umflarea dureroasa a incheieturilor, incetinirea cresterii, tulburari in activitatea sistemului nervos si a celui muscular, diminuarea rezistentei organismului la infectii, fragilizarea capilara si aparitia hemoragiilor gingivale, respiratie greoaie, dureri ale oaselor, tahicardie, paradontoza, hipotensiune arteriala, acumularea de colesterol in organism (hipercolesterolemie), instalarea asteniei de primavara . In cazul hipovitaminozelor C severe, apare si afectiunea cunoscuta sub denumirea de scorbut ("boala marinarilor"). Profilaxia hipovitaminozei C se poate realiza usor, prin asigurarea unui aport zilnic corespunzator, deoarece aceeasi vitamina nu se acumuleaza in organism, excesul fiind eliminat in permanenta pe cale renala.

Celulele cerebrale se deterioreaza daca nu ai grija de ele asa cum trebuie, iar vitamina C este printre primele lucruri pe care i le poti oferi. Chiar daca bei suc de portocale si lamaie, asta nu inseamna ca faci tot ce trebuie pentru tine. Unul din 10 barbati are carenta de vitamina C, potrivit Centrului de Control si Diagnostic din SUA, iar situatia nu e cu mult diferita in Romania. O echipa de cercetatori din Oregon a descoperit ca celulele retinei obosesc si, cum toate celulele corpului comunica intre ele, intregul corp va avea de suferit. Potrivit Men's Health, vitamina C protejeaza receptorii din ochi, ce controleaza eliberarea glutamatului, un neurotransmitator care grabeste comunicarea intercelulara, explica dr. Henrique von Gersdorff. Fara acesti receptori eliberezi prea mult glutamat si celulele se extenueaza. Daca prea multe celule mor, poti dezvolta glaucom, deteriora nervul optic si informatia aceasta ajunge la creier. In plus, unele celule cerebrale se aseamana cu cele ale ochilor, deci pot fi si ele afectate din cauza deficientei de Vitamina C.

 

Siati ca :Virginia Faur a lucrat 24 de ani în cercetare şi a obţinut 106 brevete de inventator, majoritatea în domeniul medicamentului.În anul 1988, a fost cotată a treia femeie-inventator din lume, având în faţă două japoneze.Între 1991 şi 1994 a participat la congrese în S.U.A şi Germania, a prezentat câteva realizări proprii, fiind distinsã cu trei titluri de doctor: în medicină naturală, fitoterapie şi holistică.În anul 1991 a înfiinţat Laboratoarele FAVISAN. A omologat peste 500 de preparate din plante (ceaiuri, siropuri, sucuri, tincturi, pulberi de plante în capsule, cosmetice naturale) şi peste 100 de programe de sănătate, ca de pildă: slăbit, acnee, parodontoză, varice, hemoroizi, cataractă, ciroză hepatică, psoriazis, diabet, litiaze biliare şi renale, reumatism, arterită, astm bronşic, leucemie, cancer.

D-na doctor Virginia Faur a gandit o schema de tratament cu rezultate benefice pentru anemie:

Dimineata:Favicomplex P (lichid enzimatic): 40 ml, de 1-3 ori-zi; Mn-Cu - spray bucal: 1-2 vaporizări; FEROVIT C (cps); SIROP FIER+VIT.C - conf. etichetei

Între mese:Nutrisan TR (ceai antianemic): 1-2 ceaiuri/zi; 1/2 1 linguriţă pulvis

Nutrisan R1 ŞI 2 (ceai pentru rinichi): 1-2 ceaiuri/zi sau 1/2-1 lingutiţă pulvis (separat, din fiecare)

Nutrisan FVS 1 (ceai tonic): 1-2 ceaiuri/zi sau 1/2-1 lingutiţă pulvis

Tinctură de creţişoară: 30-40 de picături, de 3 ori pe zi

Gălbenele (tinctură, ulei sau capsule): conform etichetei

Tinctură de Coada calului: 30-40 pic. de 3 ori/zi; o cps., de 3 ori/zi

Tinctură de Urzică: 20-40 pic. de 3 ori/zi; 1-2 cps., de 3 ori/ zi

Tinctură de ţelină: 20-40 de picături, de 3 ori pe zi

Tinctură din germeni de orz: 20-40 de picături, de 3 ori pe zi

Sirop de aloe: adulţi - 3x1 linguri/zi, copii - 3x1 linguriţe/zi

Sirop Polenta 1 Şi 2: adulţi - 3x1 linguri/zi, copii - 3x1 linguriţe/zi

Sirop de măceŞe: adulţi - 3x1 linguri/zi, copii - 3x1 linguriţe/zi

Ulei de cătină: 10-30 de picături, de 3 ori pe zi

Sirop de cătină: adulţi - 3x1 linguri/zi, copii - 3x1 linguriţe/zi