Sirop muguri de brad si propolis
Descriere
Mod de prezentare: flacon-200 ml
Compozitie/Ingrediente: extract fluid hidroalcoolic de muguri de brad, tinctura de propolis, benzoat de sodiu, sirop simplu de zahar.
Recomandari: Sirop muguri de brad si propolis este un remediu naturist recomandat in infectii recurente ale cailor respiratorii( stari virale, viroze respiratorii, rinite, faringite, amigdalite, traheobronsite, laringite, bronsite acute si cronice), adjuvant in tratamentul altor afectiuni: sinuzite, otite, emfizem pulmonar, raceli si gripe, tuse de diferite etiologii
Indicatii: expectorant, fluidifiant al secretiilor bronsice, secrolitic, antitusiv, imunostimulator nespecific, antiviral, antibiotic, antiinflamator, antiseptic.
Mod de administrare: copii peste 3 ani:1 lingurita de 3 ori pe zi
adulti:1 lingura de 3 ori pe zi
Contraindicatii: Nu sunt.
Stiati ca: Atunci cand vorbim despre albine, ne gandim in primul rand la miere si polen. Mai exista, insa, si propolisul, o rasina secretata de arbori, pe care albinele o colecteaza si o metabolizeaza, folosind-o apoi pentru a etanseiza stupii. Etanseizarea este atat de eficienta, incat interiorul stupului este mai aseptic decat majoritatea salilor de operatie. Denumirea „propolis” provine din limba greaca si inseamna „inaintea orasului”, adica apararea comunitatii impotriva pericolelor externe. Propolisul este o substanta elaborata de un grup specializat din colonia de albine lucratoare. Acestea aduna diferiti produsi biologici existenti pe mugurii si ramurile tinere ale arborilor, precum si de pe coditele frunzelor. Albinele executa aceste operatii in zilele calde cu temperatura de peste +20 grade C si numai intre orele 10-15 ale zilei.
In stupul de albine propolisul are o importanta covarsitoare asigurand puritatea si igiena stupului. Efectele acestui produs pot fi deduse prin faptul ca daca patrunde in stup sau scorbura din copac unde este situata colonia de albine un daunator ( un soarece de exemplu) este omorat de catre albine prin injectarea de veninului iar corpul soarecelui este invelit cu propolis si apoi acoperit cu un strat de ceara si astfel cadavrul conservat nu se descompune timp de 5-6 ani, astfel se evita dezvoltarea infectiilor in stup.