Tarate de ovaz

9,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:Tărâţele de ovăz sunt învelişul extern al seminţei de ovăz. Ele sunt foarte bogate în fibre insolubile facilitând astfel procesul de digestie. De asemenea, ele ajută la stabilizarea nivelului zahărului în sânge, contribuie la diminuarea nivelului colesterolului sangvin. Prin faptul că permit organismului să elimine rapid, tărâţele de ovăz reuşesc să reducă numărul caloriilor ingerate.

Compozitie:tarate de ovaz.

Mod de administrare:Tărâțele de ovaz se pot lua cu apă, lapte, ceai, consumate ca atare sau cu miere, ori ca adaus la alte alimente nefierte, presărate peste fulgii de cereale sau peste iaurt, înainte de masă sau după masă, în orice perioadă a zilei.

Prezentare:350 g

Producator:Solaris

Stiati ca :Termenul "ovaz", provine de la cuvantul "Avena" din latina, schimbat in secolul al doisprezecelea de francezi in "aveine" si luand forma finala de "avoine" in secolul al XVI-lea. Unii crecetatori cred ca termenul latin este o schimbare a unui vechi cuvant sanscrit "Avana", care inseamna "bucurie". Se pare ca ovazul a aparut mult mai tarziu decat graul in alimentatia umana, utilizarile sale fiind la inceput strict medicale.Ovazul este una dintre plantele cu utilizari multiple a caror cultura este relativ inofensiva pentru mediul inconjurator. In afara utilizarii alimentare, de hrana a animalelor, se foloseste si la producerea de ingrasaminte verzi si pentru a proteja solul impotriva eroziunii cauzate de vant si soare. In plus, extractul de paie este un insecticid.Ovazul are, de asemenea, multe utilizari industriale, inclusiv fabricarea de produse cosmetice, produse farmaceutice, adezivi si abrazivi. In industria alimentara, din ovaz se extrage o guma, care este folosita ca si antioxidant in unt, smantana, produse de cofetarie si altele, precum si un agent de ingrosare si stabilizator in branza.Rezervat pe vremuri doar pentru hrana cailor, ovazul a devenit in cativa ani unul dintre alimentele cele mai valoroase pentru sanatatea si lupta impotriva obezitatii? Motivul: ovazul este una din cerealele care contribuie in mod ideal la reducerea concentratiei de grasimi din sange si ajuta la scaderea in greutate.

Taratele de ovaz contin si vitamine din complexul B, proteine si minerale. Proteina din ovaz este considerata de buna calitate, continand mai multi aminoacizi esentiali. Este o sursa excelenta de fosfor si joaca un rol esential in formarea si mentinerea oaselor sanatoase si a dintilor. In plus, participa, printre altele, la cresterea si regenerarea tesuturilor si ajuta la mentinerea normala a ph-ului din sange.Taratele de ovaz sunt o sursa de magneziu, implicat in dezvoltarea oaselor, activitati enzimatice, sanatatea dentara si functionarea sistemului imunitar, jucand un rol important in metabolismul energetic si in transmiterea impulsurilor nervoase.