Tictura de Propolis

Dacia Plant S.R.L
15,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L

Descriere

Descriere:TINCTURA DE PROPOLIS reprezintă extractul alcoolic al propolisului, fiind obţinut prin preparare la rece. Propolisul este obţinut în special din răşina mugurilor de plop, dar şi din alte plante, fiind utilizat în medicina tradiţională datorită proprietăţilor antimicrobiene, antiinflamatoare şi cicatrizante.
Dintre produsele vegetale şi apicole administrate pe cale orală, soluţiile alcoolice şi hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp.
 
Compozitie: propolis (30%), alcool etilic 85% vol.

Actiune:INTERN:antimicrobiană (bacteriostatică şi bactericidă atât asupra bacteriilor Gram pozitive, cât şi asupra bacteriilor Gram negative), antimicotică (faţă de Candida albicans), antivirală (faţă de virusul Herpes simplex), analgezică, antiinflamatoare, anestezică, cicatrizantă, imunostimulentă, antioxidantă, mucolitică.EXTERN:analgezică, antiinflamatoare, antimicrobiană, anestezică, cicatrizantă.

Efecte:Tinctura de propolis se poate utiliza ca tratament naturist în: faringite, laringite, traheite, amigdalite, bronşite, viroze respiratorii, sinuzite, colite, enterocolite.EXTERN:se utilizează ca adjuvant în: faringite, amigdalite, afecţiuni cutanate (eczeme infecţioase, micoze, răni superficiale).

Contraindicatii:Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.Alergie la propolis sau la produse apicole, tratamente care nu permit consumul de alcool.

EFECTE ADVERSE:pot apărea reacţii alergice.

Precautii:Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Mod de administrare:INTERN: Adulţi şi tineri peste 15 ani: câte o linguriţă de tinctură de 3 ori pe zi, înainte de mese.Copii între 7 şi 14 ani: câte 10-30 picături de tinctură de 3 ori pe zi, înainte de mese.Copii sub 7 ani: cu recomandarea medicului. Tinctura se administrează amestecată cu o lingură de miere sau pe o bucată de pâine.EXTERN: Se aplică sub formă de badijonaj local.

Prezentare:20 ml

Producator: Dacia Plant S.R.L