Tinctura de armurariu

Dacia Plant S.R.L
11,50 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L

Descriere

Descriere:TINCTURA DE ARMURARIU este un remediu naturist hepatoprotectoare, o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din seminţele plantei Silybum marianum, acestea fiind utilizate în medicina tradiţională în afecţiuni ale ficatului.Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
 
Compozitie:armurariu (Silybum marianum)-semen (27%). Solvenţi: apă, alcool etilic 45% vol.Raport plantă/alcool etilic – 1:3,7.Produsul nu conţine conservanţi şi coloranţi artificiali.

Actiune:INTERN: antihepatotoxică, regenerantă a celulelor hepatice, hepatoprotectoare, tonică amară, hipocolesterolemiantă, antitumorală, antiproliferativă, galactogogă, neurotrofică, neuroprotectoare, antioxidantă, susţine activitatea hepatică și renală, protejând aceste organe împotriva efectelor adverse ale chimioterapiei.EXTERN: antitumorală.

Efecte:Tinctura de armurariu se poate utiliza ca tratament naturist in insuficienţă hepatică, hipercolesterolemie, intoxicaţii cu ciuperci, tumori cu diverse localizări, dispepsie; se asociază preventiv cu medicamente care prezintă potenţial hepatotoxic.EXTERN:se utilizează ca adjuvant în tumori ale pielii.

Contraindicatii:Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.Alergie la armurariu, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii:Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Mod de administrare:INTERN: Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.EXTERN:Se aplică sub formă de comprese cu soluţie diluată care se menţin la locul afectat timp de 1- 3 ore. Soluţia diluată se obţine prin adăugarea a ½-1 linguriţă de tinctură la 50 ml apă (¼ de pahar). Înaintea administrării produsului se recomandă ca, persoanele care au o piele sensibilă, să aplice o cremă cu extract de plante, argilă sau răşină.

Prezentare:50 ml

Producator: Dacia Plant S.R.L

Stiati ca:Planta nativa din regiunea Mediteraneana, Armurariul pe numele ei latin Sylibum Marianum, a fost utilizata de mii de ani ca remediu pentru o mare varietate de afectiuni, dar cel mai cunoscut efect al sau, ramane acela de protectie si regenerare a celulei hepatice si stimulare a functiilor ficatului.Cea mai activa partea a sa este un grup de substante flavonoide denumite colectiv “silimarina”, care a dovedit in timp proprietati hepatoprotectoare de exceptie si din care face parte silibina, izosilibina, silidianina, silicristina, taxifolina si quercetina. Dintre acestea insa silibina e prezenta in cantitatea cea mai mare, celelalte componente fiind prezente in cantitati mai mici, insa planta are actiune maxima doar in combinatie cu celelate componente. Silimarina este extrasa din semintele plantei, care sunt partea cea mai folosita din armurariu.

Calitati terapeutice: Semintele de armurariu sunt astringente, amare, colagoge, diaforetice, diuretice, emetice, emenagoge, hepatotonice, stimulente, stomahice.Protejeaza ficatul de actiunea distructiva a unor toxine puternice si a alcoolului;Creste fenomenele de regenerare a tesutului hepatic, fiind un puternic antioxidant;Scade nivelele crescute peste normal ale colesterolului sanguin;Scade rezistenta la insulina a celulelor, la pacienii cu diabet zaharat tip 2, prin aceasta fiind folosita in tratamentul diabetului tip 2;Inhiba cresterea celulelor tumorale la nivelul cervixului si prostatei, in experimente in vitro;Reduce efectele secundare negative ale chimioterapiei, fiind folosit ca si puternic detoxifiant;Stimuleaza regenerarea ficatului in caz de hepatita virala A, B si C, hepatita toxica ori ciroza hepatica, si a dovedit efecte de inhibare a replicarii virusilor hepatici;Se folososte ca adjuvant si in caz de dischinezie biliara, migrene, urticarie, psoriazis ori cancer de piele; De asemenea este un bun galactogog, utilizat de catre femeile care alapteaza.

Planta se administreaza in doze de 1g de 4 ori pe zi, sub forma de pulbere macinata fin, luata inaintea meselor cu 30 de min, sau sub forma de extracte alcoolice (tinctura) tablete, capsule. Ceaiul nu este recomandat intrucat apa fiarta degradeaza flavonoidele din compozitia sa, acestea pierzand efectul lor antioxidant. De obicei planta se asociaza in tratament si cu alte plante medicinale, alese in functie de afectiunea pe care o tratam.