Tinctură de Ghinţură

37,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse

Descriere

Descriere:Ghinţura a fost descoperită în primul secol după Hristos de către Gentius regele llariei, el spunea că a descoperit o plantă care reduce febra. Ghinţura este un stimulent gastric foarte utilizat, indicat în special în dispepsii pe fond de anorexie, dar de mare ajutor în atonia digestivă de orice gen, arsuri gastrice şi orice tip de de ulcer stomacal.

Compozitie:ghintura,alcool.

Efecte:insuficienţei secreţiei gastrice, inflamaţii gastrice şi intestinale, afecţiuni hepatice şi colecistite (beşica fierii) şi este un real ajutor pentru administrarea febrei în condiţii de inflamaţii cronice când digestia apare a fi mai scăzută decât normală. Constituenţii amari principali, în mod particular amarogentina, stimulează receptorii gustativi ( muguri gustativi ) cauzând o creştere a secreţiei de salivă, sucului digestiv şi biliar, în consecinţă stimulând apetitul. Ghinţura nu conţine tanin, deci nu are efect astringent sau iritant. Unul dintre alcaloizii conţinuţi de această plantă este antiinflamator. Nu s-a găsit o interacţiune a medicamentelor cu ghinţura, până acum!

Actiune:tinctura de ghintura se poate utiliza ca tratament naturist pentru arsuri stomacale, gastrite, ulcer stomacal de orice tip, Helicobacter pylori,colite, enterocolite, colite de fermentaţie,diaree,inflamaţii gastrice şi intestinale, lipsa poftei de mâncare,ficat mărit, timolul mărit, grăsimi la ficat, afecţiuni biliare, litiază biliară,colon iritat, viermişori intestinali.

Mod de administrare:Se poate consuma în două modalităţi:1. Simplă - 3 linguri pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara, cu 30 minute înainte de masă;2. Pentru persoanele care nu suporta alcoolul, tinctura se poate dilua în ceai digestiv, hepato-biliar, sau pentru afecţiuni ale colonului, dar să fie ceaiul fierbinte, atunci alcoolul se evaporă, iar principiile active rămân în ceai.Precautii:In cazul in care apar dureri dupa mesele principale, sau in timpul noptii, se mai poate lua cate o lingura simpla, chiar din doua in doua ore.

Rol terapeutic:Tinctura de ghinţura este numărul 1 în tratarea pe bază naturistă a aparatului digestiv, vindecă şi cicatrizează ulcerul vechi, cu orice localizare, cu nişă, elimină arsurile, stimulează fierea, scade timolul, duce la dispariţia greţurilor şi stărilor de vomă, curăţă intestinele, dă rezultate miraculoase în tratarea afecţiunilor hepato-biliare. Tratamentul va fi urmat de la 1 la 5 luni în funcţie de gravitatea şi vechimea bolii. Se poate lua şi preventiv, o lingură în fiecare dimineaţă pe stomacul gol (cereţi sfatul fitoterapeutului).Contraindicaţii:Nu se cunosc, a nu se consuma împreună cu antibioticele

Mod de prezentare:Flacon de 500 ml

Producator:Ambro Plant