Tinctura de Pedicuta

Dacia Plant S.R.L
14,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L

Descriere

Descriere: Tinctura de pedicuta este un remediu naturist impotriva tabagismului si alcolismului. Pedicuţa face parte din familia Lycopodiaceae, fiind o plantă târâtoare cu frunze mici, liniar-lanceolate şi ascuţite, care se termină în vârf cu câte două spice, ce poartă spori de culoare galbenă, cu miros de răşină. Creşte pe coastele dealurilor, în păşuni, în regiunea montană şi subalpină, la altitudini de peste 600m. De la plantă se recoltează numai tulpinile ascendente, deoarece ramurile târâtoare se refac în 30-40 de ani, motiv pentru care, în Germania şi Austria pedicuţa este o plantă ocrotită de lege. În medicina tradiţională se utilizează pentru tratarea alcoolismului şi tabagismului. Se mai numeşte brădişor, barba-ursului, brâncă, brâul-vântului, crucea-pământului, bunceag, iarba-ursului, muşchi de pământ, muşchi de piatră, pălămidă, praful-strigoilor, piedica-vântului, etc.

Compozitie: Pedicuta, alcool etilic, apa. Alcaloizi (licopodină, dihidrolicopodină, clavatină, licoclavină, licodină, clavatoxină, licodolină), flavonozide (luteolină, crisoeriol), triterpene (α-onocerină, licoclavanol, saratendiol), acid cafeic, substanţe minerale, etc.

Efecte: Abtialcoolic, antitabagic, detoxifiant, emetic, stimulant pancreatic, tonic hepatic.

Actiune: Intern:tinctura de pedicuta se poate utiliza ca tratament naturist imoptriva tabagism si alcoolism – creeaza intoleranta organismului la aceste excitante. Se administreaza cate o jumatate de lingurita de tinctura in 100 ml de apa, de 4 ori pe zi. Tratamentul trebuie sa dureze mai multe luni (minim 3). Insomnie, isterie, depresie (adjuvant) – se administreaza cate o jumatate de lingurita de tinctura in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi. Dermatoze, eczema, psoriasis (adjuvant) – se administreaza cate o jumatate de lingurita de tinctura in 100 ml de apa, de 4 ori pe zi. Se asociaza foarte bine cu tinctura de fructe de soc si cea de trei frati patati. Adjuvant in ciroza hepatica, hepatita virala, congestii hepatice – se administreaza cate o lingurita de tinctura in 200 ml de apa, de 3 ori pe zi. In aceste tulburari se asociaza bine cu tinctura din armurariu si gentiana. Litiaza renala, constipatie – se administreaza cate o jumatate de lingurita de tinctura in 100 ml de apa, de 3 ori pe zi.  Extern – Contra durerilor, spasmelor musculare, hipertensiunii se aplica comprese imbibate in tinctura pe zona spatelui, timp de 1-2 ore pe zi sau peste noapte. Pentru intarirea firului de par, la finalul spalarii parului, se clateste cu o lingurita de tinctura diluata intr-o cana cu apa calda.

Precautii: Nu se supradozeaza. In cazurile de alcoholism si tabagism, continuarea acestor obiceiuri nocive in timpul tratamentului cu pedicuta poate genera reactii adverse violente (greata, varsaturi).

Contraindicatii: Femeile insarcinate si cele care alapteaza nu vor folosi aceasta planta.

Prezentare: Sticla 50 de ml.