Tinctura de sanzaiene

Dacia Plant S.R.L
13,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Dacia Plant S.R.L

Descriere

Descriere:TINCTURA DE SÂNZIENE-GALBENE este un remediu naturist pentru glanda tiroida,  o soluţie hidroalcoolică obţinută prin preparare la rece din părţile aeriene ale plantei Galium verum, acestea fiind utilizate în medicina tradiţională ca adjuvant pentru normalizarea activităţii glandei tiroide.Dintre produsele vegetale administrate pe cale orală, soluţiile hidroalcoolice sunt cel mai uşor asimilate de către organism, efectul apărând la scurt timp. În comparaţie cu metoda clasică de producţie, Dacia Plant foloseşte un procedeu de extracţie repetată, care permite obţinerea unui extract hidroalcoolic cu 35% mai concentrat.
 
Compozitie:sânziene-galbene (Galium verum)-herba (27%).Solvenţi: apă, alcool etilic 40% vol.

Actiune:INTERN:Tinctura de sanzaiene se poate utiliza ca tratament naturist fiind reglatoare a activităţii tiroidei, sedativă uşoară, antispastică, diuretică, depurativă, antiseptică urinară, antireumatică, laxativă, afrodisiacă.EXTERN:antiseptică şi cicatrizantă.

Efecte:INTERN:se utilizează ca adjuvant în: hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, paralizia corzilor vocale, laringite, tumori de laringe, tiroidă, paratiroidă, nevroze, isterie, afecţiuni ale aparatului urinar (cistite, pielonefrite, litiază urinară), gută, hidropizie, reumatism, impotenţă.EXTERN:se utilizează ca adjuvant în: eczeme şi psoriazis.

Contraindicatii:Datorită conţinutului de alcool nu se recomandă administrarea în: hepatite virale, toxice şi metabolice, steatoză hepatică, ciroză hepatică, sarcină şi alăptare.Alergie la sânziene, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Precautii:Se administrează cu prudenţă la persoanele cu gastrită hiperacidă şi ulcer gastric şi duodenal (datorită conţinutului în alcool, poate creşte aciditatea gastrică).

Mod de administrare:INTERN:Adulţi: câte o linguriţă de tinctură diluată în 100ml de apă (jumătate de pahar) de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol.EXTERN:-în eczeme se fac spălături cu soluţia diluată, obţinută prin adăugarea unei linguriţe de tinctură la 100ml de apă (jumătate de pahar);-în psoriazis se aplică sub formă de comprese, cu soluţia diluată obţinută după modul prezentat anterior. Ulterior se poate aplica local o cremă cu extract de tatăneasă.

Prezentare:50 ml

Producator: Dacia plant