Ulei de seminte de in
Descriere
Descriere:Sursă vegetală de acizi grași Omega 3-6-9. Uleiul de semințe de in este un remediu naturist si reprezintă cea mai bogată sursă cunoscută de acizi grași polinesaturați de tip Omega 3,6,9 și lignani.Acesta este un produs 100% natural, obținut prin
presarea la rece.
Efecte: Ulei seminte de in este un tratament naturist care ajută la menținerea nivelului normal al colesterolului și al trigliceridelor, ajută la menținerea în parametri normali a tensiunii arteriale, accelerează arderea grăsimilor și utilizarea acestora ca sursă de energie, asigură suportul ecesar femeilor aflate în perioada premenstruală, reduce radicalii liberi (efect antioxidant).
Actiune:Persoanelor cu un nivel ridicat al colesterolului. Pentru îngrijirea aparatului cardiovascular. Protecția sistemului nervos. Pentru reglarea tranzitului intestinal.
Mod de administrare:1 capsule/zi, cu 20-30 min. înainte de masă, timp de 3 luni.
Compoziție:O capsulă conține 1000 mg de Ulei de semințe de in cu:
-Omega 3 (acid alfa-linolenic).................................................540 mg
-Omega 6 (acid linoleic).........................................................150 mg
-Omega 9 (acid oleic).............................................................210 mg
Contraindicații:În caz de ileus piloric intestinal și abdomen acut.
Despre Omega 3. Omega 3 reprezinta de fapt acizi grasi esentiali folositi de corp pentru numeroase procese, printre care prevenirea bolilor cardiovasculare si a problemelor inflamatorii. Pestii grasi si uleiul de in sunt cele mai bune surse de omega 3. Omega 3 sunt acei compusi lipidici pe care corpul nu-i poate fabrica sau ii fabrica in cantitati insuficiente si pe care trebuie sa i le aducem prin alimentatie.
Alimentatia actuala da castig de cauza produselor bogate in Omega 6 si continand putina Omega 3, de unde si un dezechilibru si lipsa de Omega 3 in organism. Aceasta carenta poate sa duca la tulburari cardiovasculare, alergice si inflamatorii. Pentru a restabili acest echilibru, este esential sa consumam peste in mod regulat. Omega 3 joaca un rol imens in ceea ce priveste echilibrul si formarea membranelor celulare. In plus ele sunt utile in realizarea numeroaselor procese din corp: reglarea tensiunii arteriale, elasticitatea vaselor de sange, reactii imunitare, prevenirea bolilor cardiovasculare. Omega 3 se imparte in 3 subcategorii, fiecare cu specificitatea lor si cu o actiune care le este proprie: Acidul alpha-linolenic : ALA ; Acidul eicosapentanoic : EPA ; Acidul docosahexanoic : DHA .
Acizii grasi EPA si DHA nu sunt esentiali, caci corpul stie sa-i sintetizeze plecand de la acidul gras ALA. Problema este ca aceasta productie este foarte scazuta si nu trebuie sa ne bazam doar pe aportul de ALA pentru a avea suficient EPA si DHA. Acidul alpha linolenic este un acid gras esential ce face parte, evident, din familia Omega 3. Il gasim mai ales in pesti grasi si in ulei de in, canepa si rapita. ALA participa la prevenirea tulburarilor cardiovasculare si reprezinta baza organismului pentru producerea EPA si DHA.