Valeriană

Hofigal Export Import S.A
16,00 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Hofigal Export Import S.A

Descriere

Compoziţie: O capsulă conţine 300mg pulbere din rădăcină de valeriană şi excipienţi până la 440mg.  

Acţiune: Valeriana este un remediu naturist destinat suplimentării dietei prin asigurarea aportului de nutrienţi şi substanţe bioactive necesar şi adecvat regimului alimentar în principal pentru proprietăţile şi acţiunea sedativă în stări de hiperexcitabilitate nervoasă şi anxietate, efect antidepresiv, spasmolitic, miorelaxant, produce întărirea procesului de inhibiţie corticală, hipotensiv.  

Recomandări: Valeriana este un tratament naturist care se poate folosi ca adjuvant  în tulburări minore ale somnului (când există dificultatea de a adormi), nervozitate, iritabilitate, agitaţie psihomotorie, anxietate, nevroză isterică, migrene, greţuri, gastralgii, adjuvant în tratamentul epilepsiei, calmant în eretismul cardiac, cardiopatie ischemică, extrasistole, pusee de hipertensiune arterială sistemică, dismenoree asociată cu simptome vegetative şi labilitate psihică, hipertiroidie cu tulburări neurovegetative, urticarie cu prurit intens, tuse spastică.                              

Nu produce dependenţa şi nu creează somnolenţă, stare de ameţeală şi obnubilare la trezirea din somn.  

Contraindicaţii:  In sarcină şi perioada de alăptare, copii până la vârsta de 7 ani, hipotensivi

Este contraindicată administrarea produsului cu 3-4 ore înainte de a se conduce autovehicule sau a se lucra la agregate sau aparate care prezintă un risc de accidente deoarece scade vigilenţa şi viteza de reacţie.

Efecte secundare: numai la doze mari (care depăşesc dozele prescrise) pot să apară simptome ca: vedere neclară, palpitaţii, cefalee, greaţă, stări de nelinişte.  

Precauţii: La bolnavii de astm bronşic şi emfizem pulmonar, la copii 7 -14 ani  numai cu indicaţia şi supravegherea medicului, la persoane cu hipertensiune arterială se administrează numai cu avizul medicului (poate accentua acţiunea substanţelor antihipertensive). Datorită riscului de depresie cardiorespiratorie şi neuromusculară se recomandă administrarea cu prudenţă şi numai în doza prescrisă.

Asocierea cu tranchilizante, antidepresive, sedative, hipnotice, diuretice tiazidice, antiaritmice de tipul procainamidei şi chinidinei se va face numai cu avizul medicului deoarece poate potenţa sau poate fi potenţată de acţiunea acestora.

Se va evita administrarea produsului în asociere cu consumul de alcool.  

Mod de administrare:  Produsul este un supliment alimentar şi nu înlocuieşte un regim alimentar variat şi echilibrat.

1 capsulă de 2 - 4 ori pe zi, sau după recomandarea medicului. Pentru insomnie se ia o capsulă cu 30 - 60 minute înainte de culcare.  

Formă de prezentare: Cutie pliantă conţinând40 de capsule, 2 blistere (10capsule/blister).

Producator:  Favisan

Stiati ca:Utilizarea valerianei are o traditie de peste patru mii de ani, fiind considerata o planta de referinta, atat in Europa, cat si in Asia. Investita si cu insusiri magice de traditia populara, in ultimele patru decenii i-au fost dedicate sute si sute de studii medicale, care toate atesta acelasi lucru: valeriana este una dintre cele mai eficiente remedii in tratarea tulburarilor emotionale, precum si a bolilor fizice asociate lor. O problema de extrema actualitate in vremurile noastre, care stau sub semnul tensiunii si-al stresului.In medicina populara romaneasca, valeriana era considerata cea mai puternica arma pentru alungarea tuturor spiritelor rele. In unele zone de munte din Ardeal, ea se amesteca in turtele date drept merinde feciorilor cand plecau cu oile la pascut, pentru a-i feri de iele. In Moldova, fetele tinere purtau o radacina de valeriana in san pentru a fi ferite de zburatori si de tot felul de ispite ale trupului. In zona Neamtului se punea o radacina de valeriana pisata intr-un ulcior cu apa neinceputa si se lasa de la rasaritul pana la asfintitul soarelui. Apa respectiva era bauta de barbatii cu aplecare spre desfrau, iar radacina ramasa se ingropa la stalpul de la cerdacul casei (ca sa le fie sufletul chemat langa familie si sa nu uite randuielile firii). In zona muntoasa a Olteniei, radacina de valeriana pisata se dadea vreme de 49 de zile celor posedati de necurat. La rasarit si la asfintit, se lua cate un praf (aproximativ 1,5 grame) de valeriana, care se inghitea cu agheasma. Noaptea se dormea cu o legatura de valeriana, leustean si iarba creata la cap, pentru a alunga toate necuratiile din suflet si din trup. In Bucovina, copiii mici si agitati, care plangeau peste masura, nu dormeau noaptea si pareau chinuiti de spirite rele, erau scaldati in apa calda, in care se punea o cana de fiertura de valeriana. Tratamentul se facea sapte zile la rand, dupa care numaidecat copilul se linistea.