Vitamine si multiminerale
Descriere
Descriere: Vitamine si multiminerale este un remediu naturist care asigura echilibrul organismului.
Efecte: Vitamine si multiminerale este un tratament naturist care umple organismul cu energie si il revigoreaza, asigura necesarul zilnic de vitamine si minerale , induce starea de confort si stabilitate si reda starea de bine naturala a organismului, creste performantele fizice si mentale , imbunatateste rezistenta organismului la infectii, contribuie la mentinerea capacitatii vizuale, mentine vitalitatea pielii si unghiilor, antioxidant, imunostimulator, protector pulmonar si cardiovascular, antibacterian.
Recomandari: Vitamine si multiminerale este un tratament naturist recomandat ca adjuvant in ameliorarea starilor de oboseala, slabiciune, epuizare fizica si nervoasa, cresterea randamentului intelectual si a performantelor fizice mai ales la sportivi, combaterea imbatranirii premature si a stresului , depresie, anxietate, neliniste, insomnie, instabilitate emotionala, deficit de atentie, hipercolesterolemie, sedentarism, obezitate, abuz de alcool, ateroscleroza, convalescenta, diabet, deficiente imunitate, intelectuale, dereglari metabolice, hormonale, rahitism, anemie, fracturi, lipsa poftei de mancare, spasmofilie, carii, afectiuni osoase, musculare, nervoase, tulburari cardiace, digestive, genito urinare, oftalmologice, dermatoze, infectii, fragilitate capilara, reda claritatea mentala, imbunatateste capacitatea de concentrare si memorare.
Compozitie: Vitamina A 2493UI, Vitamina C 67.2mg, VitaminaB1 1.5mg, Vitamina B2 1.8mg, Vitamina B6 2.2mg, VitaminaB12 1.1mcg, Biotina 0.16mg, Acid pantotenic 6.6mg, Vitamina D 220UI, Vitamina E 11mg, Acid folic 0.22mg, Vitamina K 0.03mg, Vitamina PP 19.8mg, Calciu 120mg, Crom 0.02mg, Fier 8mg, Potasiu 0.02g, Iod 0.075mg, Cupru 0.9mg, Magneziu 45mg, Fosfor 126mg, Mangan 1.8mg, Clor 0.02g, Molibden 0.05mg, Seleniu 0.05mg, Zinc 8mg, ginseng panax 30mg, samburi de struguri 20mg, guarana 15mg, macese 20mg.
Administrare: 1 comprimat pe zi
Prezentare: 30 comprimate
Producator: Alevia
Despre Guarana. Guarana (Paullinia cupana) este o planta originara din jungla amazoniana, despre care triburile de indieni credeau ca are efecte supranaturale. Acestia foloseau zilnic semintele de guarana crezand ca-si vor prelungi viata, le prajeau si le amestecau cu faina de manioc, iar din pasta obtinuta faceau suluri pe care le lasau sa se intareasca. Guarana contine o substanta chimica, avand rol energizant denumit guaranina care actioneaza precum cafeaua, insa care nu are efectele daunatoare ale acesteia. Mai contine teobromina si teofilina, substante care se regasesc si in ciocolata si care au proprietati termogenice si de imbunatatire a starii psihice.
Guarana pe numele ei științific Paullinia cupana, este o plantă tropicală cățărătoare care crește în pădurile amazoniene din Brazilia. Numele Guarana, provine din cuvântul “warana”, din limbajul tribului Guarani descoperit în Brazilia în secolul 18 de către botanistul german C. F. Paullini. Guarana joacă un rol esențial în viața acestei culturi. Conform unui mit străvechi, ei povestesc despre “Copilul Divin“, care a fost ucis de un șarpe, iar din ochii săi a luat naștere această plantă. Waranaa înseamnă în limbajul lor “Ochii junglei”. Guaranii preparau ceaiuri și medicamente din fructele uscate, consumul zilnic fiind mijloc de prevenire a malariei și a dizenteriei, durererilor de cap, crampelor sau febrei, fiind folosită ca și un bun afrodiziac. În timpul războaielor dintre triburi sau a vânătorii, membrii tribului mestecau semințele plantei pentru a depăși oboseala și foamea.
Macesul este un arbust de 2-3 metri inaltime, care creste in fanete, pe pajisti, dar si la margini de drum. Incantator ca infatisare, primavara este acoperit de flori roz-albe si parfumate, inrudit cu trandafirul, iar toamna, incarcat de fructe mici, rubinii, cand vrei sa te apropii de el isi apara comorile cu crengi acoperite de ghimpi. Daca te-ai prins din neatentie intre crengile unui maces, este aproape imposibil sa te extragi de acolo fara zgarieturi si haine sfasiate. In unele zone din Romania, macesului i se mai spune si trandafir salbatic, trandafir de padure ori trandafir cainesc. Macesele nu sunt doar medicamente, ci si alimente (in Ardeal, magiunul de macese este hrana traditionala) si chiar obiecte religioase. De pilda, denumirea de rozariu (siragul de matanii al calugarilor catolici) provine de la denumirea latina a maceselor, Rosa, primele rozarii fiind facute din fructe de macese puse pe o ata. Fructul , numit măceașă, are o formă elipsoidă și este roșu sau portocaliu închis.Fructul este foarte bogat în vitamina c , conținând peste 2000 mg din această substanță la 100 de grame de fruct. Măcesul (Rosa canina) este foarte apreciat în medicina naturistă, în special datorită complexului de vitamine pe care îl conține: vitamina A, B1, B2, C, K, P, E.
Măceșul este un rezervor de vitamine pentru organismul uman
Despre Vitamine. Vitaminele reprezinta un grup de compusi organici, fara legatura intre ei, care indeplinesc functii specifice in organism pentru a sustine dezvoltarea si a mentine sanatatea. Fara prezenta vitaminelor nu am putea utiliza nutrientii pe care ii ingeram. Ele sunt esentiale pentru eliberarea energiei, construirea de noi tesuturi si reglarea metabolismului. Sunt clasificate in 2 categorii majore: hidrosolubile si liposolubile. Vitaminele liposolubile (A, D, E si K) sunt absorbite din tractul digestiv, fiind legate de lipide. Aceste vitamine se depoziteaza in organism, de aceea aportul excesiv poate provoca acumulari toxice. Complexul de vitamine B si vitamina C sunt hidrosolubile. Se absorb din intestinul subtire, impreuna cu apa. Excesul se elimina prin urina.
Despre minerale. Mineralele sunt substante anorganice importante pentru activitatea celulara, enzimatica si pentru unii hormoni, pentru buna functionare a muschilor, oaselor si nervilor si echilibrul acidobazic. Mineralele sunt disponibile in unele surse alimentare, insa concentratiile sunt mai mari in tesuturile de origine animala. Mineralele reprezinta aproximativ 4% din greutatea totala a corpului. Unele sunt prezente in concentratii mari in schelet si dinti, insa mineralele se gasesc in tot corpul, in interiorul celulelor si mediul care le inconjoara, dizolvate in fluidele corpului. Pot fi prezente ca ioni (electroliti) sau combinate cu compusi organici.